Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αρχή της τουριστικής σεζόν & οι δρόμοι του νησιού παραμένουν ΄βομβαρδισμένοι΄

οδικό δίκτυο
17 Απριλίου 2018 / 08:37
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Περιμένοντας τον εργολάβο και τον ...Σπίρτζη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Καμία επέμβαση δεν έχει γίνει στους ‘βομβαρδισμένους’ δρόμους  του βορείου συγκροτήματος, μολονότι έχει υπογραφεί εργολαβία για επισκευές από τον Γενάρη του 2018. Ο φωτογραφικός φακός των τοπικών μέσων ενημέρωσης έχει αποτυπώσει δεκάδες κραυγαλέες περιπτώσεις επικίνδυνων καθιζήσεων, όμως στο ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου, οι δρόμοι παραμένουν ως έχουν. Όπως δήλωσε στην ‘Ενημέρωση’ η αντιπεριφερειάρχης Νικολέτα Πανδή, ο λόγος που δεν έχουν ξεκινήσει οι εργολαβίες είναι ότι έπρεπε καταρχήν να βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες και να κοπάσουν οι βροχοπτώσεις του χειμώνα. Αμέσως μετά ακολούθησε η εορταστική περίοδος του Πάσχα.

Πότε ξεκινούν τα συνεργεία; 

Απαντώντας στην ερώτηση για το πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης, η κ. Πανδή ανέφερε ότι ο εργολάβος έχει έγγραφη εντολή να ξεκινήσει. Η  ίδια περιμένει να γίνει αυτό από μέρα σε μέρα.
Είναι αρκετά τα λεφτά που διαθέτει η Περιφέρεια για το οδικό δίκτυο; Η Ν. Πανδή απαντά: «Αυτήν τη στιγμή έχει ήδη υπογραφεί και συμβασιοποιηθεί το ποσόν των 1,8 εκ. για επισκευές οδικού δικτύου (από 600χιλ για τα τρία τμήματα του νησιού Βορρά, Μέση και Νότο)». Τα ποσά όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, μπροστά στις ζημιές που έχουν γίνει, δεν φθάνουν ούτε για… χαλίκι. Ωστόσο η αντιπεριφερειάρχης αντιτείνει, ότι εκτός αυτών, υπάρχουν επίσης συμβάσεις  1,8 εκ. για αντιπλημμυρικά και 2 εκ. για τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Κέρκυρα τον Νοέμβρη.

Κανένα νέο από τον Σπίρτζη;

«Από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ζήτησε 19 εκ.» απαντά η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή. «Ο υπουργός πήρε το φάκελο και απάντησε ότι αυτά τα λεφτά θα δοθούν σε βάθος τριετίας. Ο βουλευτής Κώστας Παυλίδης είχε δηλώσει στην ‘Ενημέρωση’ αμέσως μετά την σύσκεψη στο υπουργείο, ότι ο Χρ. Σπίρτζης άφησε να εννοηθεί ότι θα εγκριθεί άμεσα ένα μέρος της χρηματοδότησης για σοβαρά προβλήματα του οδικού δικτύου. Η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας απαντά: «Δεν έχουμε ακόμα κάποια ενημέρωση, περιμένουμε».
 
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.