Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε Δήμο και Περιφέρεια ινδική αντιπροσωπεία φιλοξενούμενη της Ομοσπονδίας κρίκετ

κρίκετ
16 Απριλίου 2018 / 15:23

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με τον περιφερειάρχη, Θ. Γαλιατσάτο και τον ον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Γ. Παντελιό (εκτελεί χρέη Δημάρχου), συναντήθηκε η Ινδική αντιπροσωπεία από επιχειρηματίες του τουρισμού, του αθλητισμού και της παιδείας, με επικεφαλής τον γραμματέα του Πρωθυπουργού της Ινδίας.

Την αντιπροσωπεία συνόδευε ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ. 
Η αθλητική επιχειρηματική αντιπροσωπεία της Ινδίας , που βρέθηκε στην Κέρκυρα,για τέσσερις μέρες, μετά από πρόσκληση του Προεδρείουτης Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ,ζήτησε από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, τη στήριξη του αθλήματος και τη γόνιμη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.
Ο κ. Παντελιός αφού μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου, οποίος βρίσκεται εκτός Κέρκυρας, καλωσόρισε την Ινδική αντιπροσωπεία και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου, στην προσπάθειες που καταβάλλει η Ομοσπονδία Κρίκετ για την αναβάθμιση του αθλήματος. Η παρουσία της αντιπροσωπείας στην Κέρκυρα απ΄ αυτήν την μεγάλη χώρα αποτελεί αφενός, αναγνώριση της μακρόχρονης σχέσης του νησιού με το άθλημα του Κρίκετ, αφετέρου, είναι αποτέλεσμα της μεθοδευμένης και συστηματικής δράσης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ. 
Οι εκπρόσωποι της Ινδικής αντιπροσωπείας αναφέρθηκαν στις φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και στην παραπέρα ανάπτυξη μέσω του αθλήματος στους τομείς του τουρισμού του αθλητισμού και της Παιδείας και κάλεσαν αντιπροσωπεία του Δήμου να επισκεφθεί την Ινδία. 
«Η προσπάθεια από την Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ είναι συνεχής και είμαστε απόλυτα τυχεροί που η έδρα της βρίσκεται στην Κέρκυρα. Προσπαθούμε να βρίσκουμε όλο και περισσότερες ευκαιρίες προκειμένου να στηρίξουμε το Κρίκετκαι αυτό κάνουμε» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή δώρων από του Ινδούς επισκέπτες και τον Περιφερειάρχη που τους χάρισε τις γκραβούρες του JosephCartwrightμε τις όψεις των Ιονίων Νήσων το 1821.