Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η έναρξη του 5ου Κερκυραϊκού Συμποσίου Διαχείρισης και Μάρκετινγκ Τόπων (video)

Τουρισμός
16 Απριλίου 2018 / 07:58

Εκπρόσωποι 16 χωρών και 34 φορέων θα λάβουν μέρος στο Συμπόσιο τουρισμού που διεξάγεται 16-19 Απριλίου.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Συμπόσιο είναι μια ετήσια εκδήλωση αφιερωμένη στην θεωρία και στην πρακτική της διαχείρισης και του μάρκετιγκ τόπων, μέσα στο πλαίσιο του υπεύθυνου τουρισμού στο νησί της Κέρκυρας και διεξάγεται 16-19 στο ξενοδοχείο Mayor Mon Repos Palace.Το 5ο Κερκυραϊκό Συμπόσιο Διαχείρισης και Μάρκετινγκ Τόπων έχει θέμα: “Τόπος και νέες κατευθύνσεις: Ουτοπικές ή Δυστοπικές Προοπτικές;”.

Το Συμπόσιο είναι μοναδικό στο είδος του γιατί δίνει την δυνατότητα σε πανεπιστημιακούς και ερευνητές να εμπλακούν άμεσα με ζητήματα σχεδιασμού, διαχείρισης και μάρκετιγκ τόπων, καθώς στο Συμπόσιο συμμετέχουν τοπικές επιχειρήσεις, πολιτικοί παράγοντες κι άλλοι υπεύθυνοι που επιζητούν να εφαρμόσουν την τελευταία λέξη της έρευνας για την βελτίωση του τουριστικού προϊόντος στην Κέρκυρα.



Θα συζητηθούν έρευνες και απόψεις σχετικά με την Έξυπνη και Χωρίς Aποκλεισμούς Aνάπτυξη (Smart Growth and Inclusive Growth), την αποανάπτυξη (degrowth), την αποκέντρωση, την αναζωογόνηση τόπων, τον σχεδιασμό και την κατασκευή τόπων (placemaking), το branding τόπων (place branding), και το μάρκετινγκ τουριστικών προορισμών, καθώς και άλλα θέματα σχετικού περιεχομένου.

Το Συμπόσιο οργανώνεται από την  Dr. Heather Skinner, Πρόεδρο Συμποσίου και την ομάδα εργασίας για τον Υπεύθυνο Τουρισμό, στο Ινστιτούτο Διαχείρησης Τόπων του Μητροπολιτικού Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ. 




Στο πλαίσιο του Συνεδρίου  θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Απριλίου δημόσια εκδήλωση όπου μέλη τοπικών εμπορικών και τουριστικών επιχειρήσεων μπορούν να γνωρίσουν ποια από τα αποτελέσματα του Κερκυραϊκού Συμποσίου Διαχείρισης και Μάρκετιγκ Τόπων μπορεί να είναι χρήσιμα για την δική τους επιχειρηματική δραστηριότητα και να συμβάλλουν θετικά σε άλλα τοπικά ζητήματα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6:30μμ στη συνεδριακή αίθουσα στο Φαληράκι.

Δείτε το τελικό πρόγραμμα για το 5ο Κερκυραϊκό Συμπόσιο Διαχείρισης και Μάρκετινγκ Τόπων εδώ