Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τι λένε οι Ρώσοι για την πυραυλική επίθεση εναντίον συριακών στόχων

usa
14 Απριλίου 2018 / 06:59

MΟΣΧΑ. Η Ρωσία δεν χρησιμοποίησε τα αντιπυραυλικά αμυντικά της συστήματα στη Συρία για να αντιμετωπίσει τους πυραύλους των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας και της Γαλλίας, δήλωσε σήμερα (Σάββατο 14/4/2018) το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

"Οι ρωσικές μονάδες άμυνας που αναπτύχθηκαν στη Συρία δεν χρησιμοποιήθηκαν για την καταπολέμηση της επίθεσης", ανέφερε το υπουργείο, σύμφωνα με την TASS.
"Κανένας από τους πυραύλους που πυροδότησαν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους δεν μπήκε στη ρωσική αντιπυραυλική ζώνη άμυνας γύρω από τον Tartus και τον Hmemima", ανέφερε ο TASS.
Το Πρακτορείο προσθέτει ότι υπήρξε πυραυλική επίθεση στη στρατιωτική και μη στρατιωτική υποδομή της Συρίας και ότι η επίθεση αυτή διεξήχθη από αμερικανικά αεροσκάφη και πλοία σε συνεργασία με τις βρετανικές και γαλλικές αεροπορικές δυνάμεις.
Το ρωσικό υπουργείο επιβεβαίωσε ότι έχουν εκτοξεύτηκαν περισσότεροι από 100 πυραύλοι, ενώ υποστηρίζεται ότι τα συριακά συστήματα αεροπορικής άμυνας αναχαίτισαν σημαντικό μέρος των πυραύλων αυτών όταν πλησίασαν τους στόχους.