Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Λάβετε θέσεις» για το Corfu Mountain Trail: Η Κέρκυρα από άκρη σε άκρη (video)

ορεινό τρέξιμο
13 Απριλίου 2018 / 12:10
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Σε θέση εκκίνησης το Corfu Mountain Trail, που πραγματοποιείται 14 & 15 Απριλίου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για 7η συνεχή χρονιά διεξάγονται στην Κέρκυρα οι αγώνες ορεινού τρεξίματος Corfu Mountain Trail, οι οποίοι προσελκύουν εκατοντάδες δρομείς και αθλητές όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από ξένες χώρες.
Μετά από την εμπειρία έξι ετών, οι αγώνες έχουν πλέον καταγραφεί ως μια σημαντική αθλητική διοργάνωση που, σε συνδυασμό με τις σαγηνευτικές διαδρομές του κερκυραϊκού αστικού και φυσικού τοπίου, προσελκύει διακεκριμένους διεθνείς δρομείς υπεραποστάσεων.
 

Βασίλης Αλαμάνος

Η «ψυχή» της διοργάνωσης Βασίλης Αλαμάνος, δρομέας μεγάλων αποστάσεων και ο ίδιος, πιστεύει ότι φέτος θα σημειωθεί νέο ρεκόρ συμμετοχών, με αθλητές από 25 χώρες, μεταξύ αυτών Αμερική, Αυστραλία, Ρωσία, Καναδά, Τουρκία, Ιαπωνία.

Πάνω από 500 συμμετοχές

Συνολικά οι συμμετοχές θα ξεπεράσουν τις 500, καθώς η διοργάνωση περιλαμβάνει 4 διαδρομές: των 8 χλμ (Quick Trail), των 20 χλμ. (Olive Tree Trail), των 40 χλμ. (Rain Trail) και των 104 χλμ (Night & Day Trail).  Δωρεάν και ελεύθερα για το κοινό, θα διεξαχθούν παιδικοί αγώνες καθώς και αγώνες Special Olympics.
Το αγωνιστικό διήμερο θα καλυφθεί από τα εγκυρότερα διεθνή και εγχώρια μέσα  από όλον τον κόσμο, όπως την Αμερική, τη Νότιο Αφρική, την Μ. Βρετανία, τη Σουηδία, την Ισπανία, τη Γαλλία και την Ιταλία.
Μέγας Χορηγός είναι το ξενοδοχείο Akti Mesongi, που φιλοξενεί τους δημοσιογράφους και τους elit αθλητές.
Η διοργάνωση για όσους επιλέξουν να ταξιδέψουν οδικώς έχει εξασφαλίσει από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας έκπτωση 50% στα εισιτήρια για να πάνε και να έρθουν οι αθλητές με τους συνοδούς στην Κέρκυρα μαζί με το μεταφορικό τους μέσο.

Στο επίκεντρο το "Night & Day"

Η "ναυαρχίδα" της διοργάνωσης είναι η διαδρομή των 104 χλμ Night & Day Trail, που προσελκύει τους "ελίτ" αθλητές. Με δεδομένο ότι το μέγιστο μήκος του νησιού δεν ξεπερνάει το 65 χλμ, πρόκειται για μια διαδρομή ιδιαιτέρως συναρπαστική. Διατρέχει όλο το νησί της Κέρκυρας, περνώντας από παραλιακά όσο και ορεινά τοπία και ξεκινάει στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου. Κατά τη διάρκεια της νυχτερινής διαδρομής χαρίζει μοναδικές εμπειρίες στους αθλητές και εντυπωσιακά πλάνα στο φωτογραφικό φακό. Φυσικά η διοργάνωση υποστηρίζεται σε κάθε της βήμα από εθελοντές, τοπικές επιχειρήσεις και ομάδες διασωστών, όπως ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, οι ΕΜΕΔ και ΕΟΔ. 

Η διαδρομή ξεκινάει από το χωριό ‘Υψος στα ανατολικά παράλια, ανεβαίνει στην ψηλότερη κορυφή του νησιού στο βουνό Παντοκράτορας  (914 μ.) και περνώντας από παραδοσιακά χωριά του βορείου τμήματος της Κέρκυρας όπως Παλιά Περίθεια, Πετάλεια, Περίθεια, Κλιματιά, Λάκωνες, Παλαιοκαστρίτσα, θα κατέβει περνώντας από τα δυτικά παράλια κοντά στις παραλίες των Λιαπάδων, Μυρτιώτισσας, Γλυφάδας, Κοντογιαλού, από μονοπάτια πανέμορφης θέας που βλέπουν την Αδριατική, θα ανηφορήσει στο ορεινό χωριό Άγιοι Δέκα και θα τερματίσει την Κυριακή στο χωριό Μεσογγή στην νότια Κέρκυρα.

Η διαδρομή σε 3D animation
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.