Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διακόπτει τις εσωτερικές πτήσεις για Χανιά και Ρόδο η Ryanair

ΡΟΔΙΑΚΗ
11 Απριλίου 2018 / 07:47

ΡΟΔΟΣ. Διακόπτει σύμφωνα με πληροφορίες της Ροδιακής τις πτήσεις της απο Ρόδο- Αθήνα και αντίστροφα, η αεροπορική εταιρεία Rayanair, για την περίοδο Ιούνιο- Οκτώβριο.

Αυτό έγινε γνωστό απόψε, καθώς στελέχη της εταιρείας επικοινώνησαν με επιβάτες που είχαν κλείσει αεροπορικά εισιτήρια για να ταξιδέψουν απο Ρόδο για Αθήνα και τους ενημέρωσαν οτι οι πτήσεις αυτές δεν θα εκτελεστούν. Οι λόγοι που οδήγησαν την εταιρεία να πάρει μια τέτοια απόφαση, παραμένουν για την ώρα άγνωστοι, ενώ αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο περισσότερες λεπτομέρειες με επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας. Με αυτά τα δεδομένα, δεν φαίνεται να επηρεάζονται οι πτήσεις που είχαν προγραμματιστεί απο το εξωτερικό για την Ρόδο.
Μεγάλο πλήγμα στον -εσωτερικό κυρίως- τουρισμό θα επιφέρει -αν κάτι δεν αλλάξει- η ακύρωση καλοκαιρινών πτήσεων της Ryanair στη γραμμή Χανιά – Αθήνα, Αθήνα – Χανιά. Το απόγευμα της Τρίτης Χανιώτες ενημερώθηκαν για την ακύρωση πτήσεων που είχαν κλείσει τον Ιούνιο. Από αναζήτηση στην ιστοσελίδα της εταιρείας διαπιστώσαμε ότι πτήσεις στη γραμμή Χανιά – Αθήνα υπάρχουν διαθέσιμες έως τις 30 Μαίου. Από 31 Μαίου και μετά δεν υπάρχουν πτήσεις!

Σε δήλωση αναφορικά με την απόφαση της Ryanair να κλείσει τη βάση της στα Χανιά και να περιορίσει το πτητικό της έργο στην Ελλάδα, προέβη ο γενικός διευθυντής της Fraport Greece, κ. Γιώργος Βήλος: «Η απόφαση της Ryanair να περιορίσει το πτητικό της έργο στην αγορά του εσωτερικού οφείλεται σε επιχειρησιακούς λόγους της εταιρείας.  H Fraport Greece σέβεται τις επιχειρησιακές ανάγκες και επιλογές της Ryanair, η οποία σε κάθε περίπτωση εξακολουθεί να αποτελεί έναν στρατηγικό συνεργάτη που επιχειρεί στα 9 από τα 14 αεροδρόμια, κατέχοντας σημαντικό μερίδιο αγοράς και καταγράφοντας μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια στους διεθνείς προορισμούς.

Από την πλευρά μας, προτεραιότητα αποτελεί η εξυπηρέτηση  της αυξημένης επιβατικής κίνησης  που αναμένουμε φέτος στα αεροδρόμιά μας και οι ενέργειές μας στοχεύουν προς αυτή την κατεύθυνση».