Απάντηση της Δημοτικής Αρχής στην καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων

ΓΙΑΝΝΕΝΑ. Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων μετά την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων σχετικά με τους συμβασιούχους στην καθαριότητα

10
Απριλίου / 2018

επισημαίνει τα εξής:
Η κινητοποίηση των εργαζόμενων στην καθαριότητα έληξε το καλοκαίρι του 2017 με τη σύμφωνη γνώμη των συμβασιούχων και της ΠΟΕ ΟΤΑ στη λογική της πρότασης που κατέθεσε το αρμόδιο υπουργείο για πριμοδότηση των συμβασιούχων στο διαγωνισμό για τις μόνιμες προσλήψεις.
Ο διαγωνισμός έγινε αλλά όπως αποδείχτηκε ο τρόπος πριμοδότησης με επιπλέον μόρια που είχε συμφωνηθεί μεταξύ συμβασιούχων, συνδικαλιστών και Υπουργείου δεν ήταν επαρκής για την επαναπρόσληψη όλων των συμβασιούχων.
Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου στις 2-4-2018 με εκπροσώπους της ΠΟΕ ΟΤΑ και των εργαζομένων στο Δήμο Ιωαννίνων, η Δημοτική Αρχή ξεκαθάρισε ότι έχει τη διάθεση να διερευνήσει κάθε νόμιμη δυνατότητα η οποία μπορεί να δώσει λύση, ενώ μάλιστα πρότεινε ως άμεσο μέτρο στήριξης όσων συμβασιούχων έμειναν εκτός διαγωνισμού, την κατά προτεραιότητα πρόσληψή  τους στις συμβάσεις δίμηνης διάρκειας που έχει ήδη προκηρύξει ο Δήμος.
Ουδέποτε όμως συναίνεσε να μην αντιδικήσει στα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει οι συμβασιούχοι.
Από εκεί και μετά, το διάστημα που μεσολάβησε από τη συνάντηση μέχρι και την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων 4-4-2018 σίγουρα δεν ήταν ικανό προκειμένου να υπάρξει μια τεκμηριωμένη άποψη επί των αιτημάτων που κατατέθηκαν από εργαζόμενους και ΠΟΕ ΟΤΑ ώστε να υπάρξει κάποια απόφαση από πλευράς Δημοτικής Αρχής.
Θυμίζουμε όμως πως ο Δήμος Ιωαννιτών μέσω της καλής διαχείρισης των οικονομικών του φρόντισε να εξασφαλίσει μέσα από τον προϋπολογισμό του όσες περισσότερες μόνιμες θέσεις εργασίας μπορούσε, πολύ περισσότερες από άλλους δήμους της χώρας, χωρίς βέβαια να διακινδυνεύει την οικονομική του βιωσιμότητα αλλά και την διασφάλιση των εργαζομένων αυτών.
Φαίνεται ότι κάποιοι ενδιαφέρονται μόνο για δηλώσεις εντυπωσιασμού, επιδιώκοντας μόνο την ατομική, συνδικαλιστική τους επιβίωση και όχι για ειλικρινείς συμμάχους.
Η Δημοτική Αρχή δηλώνει ξεκάθαρα και σε όλους τους τόνους, πως πρακτικές λαϊκισμού που οδήγησαν στην ομηρία συμβασιούχους και οι οποίες εφαρμόστηκαν στο παρελθόν στο Δήμο Ιωαννιτών, δεν πρόκειται να επαναληφθούν σε καμία περίπτωση.

Η καταγγελία των εργαζομένων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ προχώρησε στην παρακάτω καταγγελία:

Στις 2 Απριλίου  το Δ.Σ. του συλλόγου, μαζί με 5μελή επιτροπή της ΠΟΕ ΟΤΑ είχε συνάντηση με τον δήμαρχο  Ιωαννιτών  Θωμά Μπέγκα, σχετικά με τα του συνεδρίου της ΠΟΕ ΟΤΑ. Στη συνάντηση τέθηκε και το θέμα των συμβασιούχων –παρατασιούχων  του δήμου, οι οποίοι πάνω από 90% έμειναν εκτός διαγωνισμού από τους προσωρινού ς πίνακες του ΑΣΕΠ.

Ζητήθηκε από τον δήμαρχο, να μην αντιδικήσει στα ασφαλιστικά μέτρα για προσωρινή διαταγή παραμονής στη δουλειά  που θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι, όπως  γίνεται πανελλαδικά και υπάρχουν θετικές αποφάσεις δικαστηρίων. Το προσωπικό αυτό είναι έμπειρο και αναγκαίο, λόγω και των εορτών του Πάσχα που οι ανάγκες σε προσωπικό είναι αυξημένες, να παραμείνουν  οι  εργαζόμενοι στη δουλειά τους με προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου. Ενώ ο δήμαρχος εκεί  συμφώνησε ότι δεν θα αντιδικήσει, συμφώνησε  όπως φάνηκε με το σκεπτικό μας,  στις 4 Απριλίου  εμφανίστηκαν στο δικαστήριο οι 2 δικηγόροι του δήμου, με σαφή εντολή να πέσουν τα ασφαλιστικά μέτρα και να απολυθούν οι εργαζόμενοι .δεν φτάνουν τα λεφτά!

2.000.000 απόθεμα έχουν από την υπερφορολόγηση  στα ανταποδοτικά.

Ενώ αυτές τις ημέρες ο κόσμος λέει καλή ανάσταση, οι εργαζόμενοι θα λένε καλή μας απόλυση.
Καταγγέλλουμε το δήμαρχο  Ιωαννίνων για την  αντεργατική του στάση απέναντι στους εργαζόμενους  και την αθέτηση των λόγων του.

Ζήλεψε Ο δήμαρχος όπως φαίνεται ,την κυβερνητική αναλγησία και την επιθετικότητα της  Ν.Δ απέναντι στους εργαζόμενους
Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους .
Καμία εμπιστοσύνη στην κεντρική και τοπική διοίκηση.
Μόνο ο ενωμένος ταξικός αγώνας μπορεί να φέρει την ανάστασή μας.