Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανεξέλεγκτες καταστάσεις με τους παράνομους σκουπιδότοπους

Χωματερές
06 Απριλίου 2018 / 07:36

ΡΟΔΟΣ. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα "Η Ροδιακή", δείχνουν πως σε μια ακόμη περιοχή η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη, αφού ο χώρος είναι γεμάτος μπάζα, κάθε λογής σκουπίδια, στρώματα, ξεριζωμένα δέντρα κ.λπ. μετατρέποντας τον ευρύτερο χώρο σε μια ακόμη μικρή υγειονομική βόμβα μέσα στο δάσος.

Δυστυχώς, το τελευταίο χρονικό διάστημα το φαινόμενο των παράνομων χωματερών είναι σύνηθες στο νησί μας, είτε σε κεντρικές περιοχές είτε και σε διάφορα χωριά, με τους κατοίκους αυτών να μην μπορούν να κάνουν κάτι για να καλυτερέψει η εικόνα του νησιού. 
Αρχάγγελος, Λαχανιά, Καλυθιές, Γεννάδι αλλά και δεκάδες ακόμη περιοχές, έχουν "πληγεί" απο τους επιτήδειους που πετούν ανεξέλεγκτα μπά­ζα και σκουπίδια, για τα οποία έχει αναφερθεί σε προηγούμενα τεύχη της "Η Ροδιακή". 
Για τη συγκεκριμένη περίπτωση, αναγνώστης μας έστειλε τις φωτογραφίες προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τις αρχές και ίσως και τους ίδιους τους πολίτες. Μεταξύ άλλων ο ίδιος αναφέρει.
"Στέλνω αυτές τις φωτογραφίες μήπως και ευαισθητοποιηθεί κάποιος από τις υπηρεσίες του Δήμου. Είναι τραγικό και συνάμα εγκληματικό κάποιοι επιτήδειοι να πετάνε τα μπάζα όπου βρουν, και μάλιστα μόλις μερικά μέτρα από τη χωματερή που βρίσκεται στο Τσαΐρι.
Η σεζόν έχει ήδη ανοίξει και σε λίγο θα περνάνε τουρίστες από το σημείο αυτό και πραγματικά δεν θέλω ούτε καν να σκεφτώ τι μπορεί να σκέφτονται αυτοί οι άνθρωποι για εμάς αντικρίζοντας αυτή την εικόνα. Νιώθω τεράστια ντροπή."
Πηγή : Ανεξέλεγκτες καταστάσεις με τους παράνομους σκουπιδότοπους στη Ρόδο | Η ΡΟΔΙΑΚΗ http://www.rodiaki.gr/article/387724/anexelegktes-katastaseis-me-toys-paranomoys-skoypidotopoys-sth-rodo#ixzz5BsLmEM7Q 
Follow us: @irodiaki on Twitter | efimeridarodiaki on Facebook