Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έκκληση του Δημάρχου Κέρκυρας για το έθιμο του «μπότη»: Ας αποφύγουμε τις ακρότητες!

μπότηδες
05 Απριλίου 2018 / 10:42

«Οι τεράστιοι μπότηδες με διαφημιστικά μηνύματα, δημιουργούν μια εικόνα κακογουστιάς που δε συνάδει με το κερκυραϊκό Πάσχα», αναφέρει σε μήνυμά του ο Κώστας Νικολούζος

Για τις υπερβολές που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων  του Πάσχα, ο Δήμαρχος Κέρκυρας  Κώστας  Νικολούζος δήλωσε τα εξής:
 
“Η ρίψη των “μπότηδων”  της  “Πρώτης Ανάστασης” το μεγάλο Σάββατο το πρωί, αποτελεί ένα έθιμο που μαζί με τα άλλα δρώμενα που λαμβάνουν χώρα αυτές τις μέρες, έχουν καταστήσει το κερκυραϊκό Πάσχα μοναδικό.

Δυστυχώς η υπερβολή από ορισμένους για λόγους εντυπωσιασμού, δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους εκφυλισμού του εθίμου. Οι τεράστιοι μπότηδες με διαφημιστικά και λοιπά μηνύματα, που προσπαθούν να επιβληθούν, δεν υπηρετούν το έθιμο, απεναντίας δημιουργούν μια εικόνα κακογουστιάς  που δε συνάδει  με το κερκυραϊκό Πάσχα, το οποίο αποτελεί εμβληματικό στοιχείο της πολιτιστικής μας ταυτότητας.

Κάνω έκκληση, να κρατήσουμε το μέτρο και να αποφύγουμε τις ακρότητες, συμβάλλοντας  έτσι στην λαμπρότητα του εορτασμού. Όσοι προσπαθούν να κάνουν θόρυβο με τις υπερβολές που προανέφερα, προσφέρουν κακές υπηρεσίες στην εικόνα του τόπου και πλήττουν την φήμη των εορταστικών εκδηλώσεων του  μοναδικού κερκυραϊκού Πάσχα.”