Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έκτακτη χρηματοδότηση μόνο για μεγάλες ζημιές του οδικού δικτύου, λέει ο Υπ. Υποδομών

Χρήστος Σπίρτζης
04 Απριλίου 2018 / 08:31
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

«Στις ελληνικές καλένδες» δείχνει να παραπέμπεται το αίτημα της συνολικής αποκατάστασης του κατεστραμμένου οδικού δικτύου της Κέρκυρας

Δυσθεώρητο φάνηκε στον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη το ποσό που ζητά η τοπική αυτοδιοίκηση ως έκτακτη χρηματοδότηση έργων συντήρησης και αποκατάστασης. Το οδικό δίκτυο του νησιού, το οποίο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από τα καιρικά φαινόμενα, την καταπόνηση από τα τουριστικά οχήματα και την πλημμελή συντήρηση, έχει προκαλέσει θύελλα διαμαρτυριών και κοινωνική κατακραυγή, που δύσκολα μπορεί κάποιος να αγνοήσει. 
Όπως είχε προαναγγελθεί από την 25η Μαρτίου και την επίσκεψη στο νησί του Χρ. Σπίρτζη, την Μεγάλη Τρίτη πραγματοποιήθηκε  σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών παρουσία των δύο κυβερνητικών βουλευτών Φ. Βάκη και Κ. Παυλίδη, του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτου και του Δημάρχου Κέρκυρας Κ. Νικολούζου.
Σύμφωνα με τΙς δηλώσεις του βουλευτή Κ. Παυλίδη στο enimerosi.com: «Δόθηκαν Στον Υπουργό δυο φάκελοι με την κατάσταση που υπάρχει στο οδικό δίκτυο από Περιφέρεια και Δήμο. Οι φάκελοι περιέχουν φωτογραφίες και περιστατικά που έχουν σημειωθεί δείχνοντας την παρούσα κατάσταση. Από πλευράς της Περιφέρειας ζητήθηκε χρηματοδότηση 19εκ. ευρώ και από τον Δήμο Κέρκυρας 12 εκ. ευρώ.
Όπως είπε ο Υπουργός, το ποσό των 30εκ.€ που ζητήθηκε προκειμένου να γίνουν παρεμβάσεις κλίμακας, δεν είναι δυνατόν να εξασφαλιστεί άμεσα, ούτε και θα μπορούσε να απορροφηθεί. Ο Υπουργός, ανέφερε ότι τα έργα μπορούν να προγραμματιστούν σε βάθος τριετίας».
Σύμφωνα με τον Κώστα Παυλίδη «Άμεσα,  ίσως μέχρι το τέλος του 2018, θα εγκριθούν κατεπείγουσες χρηματοδοτήσεις για τις απολύτως αναγκαίες εργασίες σε  μεγάλες καταστροφές, όπως καθιζήσεις, κατολισθήσεις κ.λπ. Από πλευράς του Υπουργείου τονίστηκε ότι θα μεταφέρει τους φακέλους στα Υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών έτσι ώστε να βρεθεί χρηματοδότηση για πλήρη αποκατάσταση του οδικού δικτύου».
 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.