Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση του Δημάρχου με το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών

Δήμαρχος Κέρκυρας
03 Απριλίου 2018 / 09:22

Αντικείμενο της συνάντησης η δίχρονη δημόσια υποχρεωτική προσχολική αγωγή.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνάντηση με το Δ.Σ του  Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Κέρκυρας, είχε χθες το μεσημέρι   ο Δήμαρχος  Κώστας Νικολούζος. Αντικείμενο της συνάντησης  η  δίχρονη δημόσια υποχρεωτική προσχολική αγωγή.
Ο Σύλλογος ζήτησε την συναίνεση του Δήμου  στο πάγιο αίτημα των εκπαιδευτικών    για την  άμεση εφαρμογή  της  δίχρονης προσχολική αγωγής  και τη σύνδεσή της με την πρωτοβάθμια, μέσω της ομαλής μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό σχολείο. Οι εκπαιδευτικοί  τόνισαν ότι η παραπάνω εφαρμογή πρέπει να ξεκινήσει από τον επόμενο Σεπτέμβρη.
Ο Δήμαρχος συμφώνησε με την παραπάνω θέση και όπως τόνισε, ο Δήμος δεν μπορεί να έχει διαφορετική άποψη  απ΄ αυτήν που έχουν οι καθ΄ ύλην αρμόδιοι. Πρότεινε να συγκροτηθεί μια  κοινή πενταμελής ομάδα εργασίας, που θα ασχοληθεί με τα πρακτικά ζητήματα και κυρίως με το κτηριακό. Επίσης αποφασίστηκε να βγει μια κοινή ανακοίνωση τις αμέσως επόμενες ήμερες, που θα  απευθύνεται στους γονείς και θα τους καλεί να εγγράψουν τα παιδιά τους στο νηπιαγωγείο, στην ανακοίνωση θα τονίζονται   τα πλεονεκτήματα   της υποχρεωτικής δίχρονης Προσχολικής αγωγής, που εξασφαλίζει στο παιδί συνέχεια ως προς το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.