Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δύσκολοι οι αντίπαλοι του ΟΦΑΜ στο Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδας

Κύπελλο Ερασιτεχνών
28 Μαρτίου 2018 / 18:45
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο ΟΦΑΜ μετά την κατάκτηση του κυπέλλου θα πάρει μέρος στο Κύπελλο ερασιτεχνών Ελλάδος στο οποίο μετέχουν οι ομάδες

που πήραν κύπελλο στις τοπικές Ενώσεις και μπορεί αρκετές από αυτές να είναι ομάδες της Γ΄ Εθνικής αφού και αυτές φέτος είχαν τέτοιο δικαίωμα.
Η ΕΠΟ χώρισε με γεωγραφικά κριτήρια τις 54 ομάδες σε 8 ομίλους. Ο ΟΦΑΜ εντάχθηκε στον 3ο Όμιλο όπου στην κληρωτίδα θα μπει με τις αντίστοιχες ομάδες που πήραν το κύπελλο στις Ε.Π.Σ. Οι ομάδες αυτές είναι οι: Νέος Αμφίλοχος (Αιτ/νία), ΑΕ Ξηροβουνίου (Άρτα),  Πυρσός (Γρεβενά), Θρίαμβος Σερβιανών (Ηπείρου-Γιάννινα), Θεσπρωτός (Θεσπρωτία), Ηρακλής Πολυκάρπης (Καστοριά), ΟΦΑΜ (Κέρκυρα), Τηλυκράτης (Πρέβεζας – Λευκάδας)
Κάθε όμιλος θα αναδείξει τον νικητή του, μετά από τις τρεις πρώτες αγωνιστικές. Οι αγώνες στους ομίλους της διοργάνωσης μέχρι τους προημιτελικούς θα γίνουν με το σύστημα μονών αγώνων αποκλεισμού, μετά από κλήρωση, κατά την οποία, η ομάδα που κληρώνεται πρώτη θα είναι γηπεδούχος.
Οι προημιτελικοί και οι ημιτελικοί αγώνες, που θα διεξαχθούν την 4η και 5η αγωνιστική, μεταξύ των νικητών των Ομίλων, θα γίνουν με το σύστημα μονών αγώνων αποκλεισμού, μετά από κλήρωση και σε ουδέτερα γήπεδα.
Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος ενός αγώνα θα εφαρμόζεται η διαδικασία που προβλέπεται από την διάταξη του Άρθρου 20 παρ. 13 του Κ.Α.Π.
Οι αγώνες του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων, περιόδου 2017-2018 θα διεξαχθούν σε  πέντε αγωνιστικές, ως ακολούθως: 1η: Τετάρτη 11-4, 2η: Τετάρτη 25-4, 3η: Τετάρτη 9-5, 4η: Τετάρτη 23-5, 5η: Τετάρτη 30-5. Ο τελικός θα διεξαχθεί το Σάββατο 9 Ιουνίου σε γήπεδο που θα οριστεί από την Επιτροπή. Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος θα εφαρμόζεται η διαδικασία που προβλέπεται από τη διάταξη του Άρθρου 20 παρ. 13 του Κ.Α.Π.
Ο όμιλος για τον ΟΦΑΜ είναι αρκετά δύσκολος αφού υπάρχουν ο πρωταθλητής του Ομίλου της Γ΄ Εθνικής ΟΦΑΜ, ο Νέος Αμφίλοχος που πρωταγωνίστησε στη Γ΄ Εθνική και ο Θεσπρωτός που παραμένει μια έμπειρη και δυνατή ομάδα στη Γ΄ Εθνική. Υπάρχουν και άλλες τέσσερις ομάδες στα μέτρα του ΟΦΑΜ που αν η κλήρωση είναι καλή μπορεί να προχωρήσει ποιο εύκολα.

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια