Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σύσκεψη για τη μετεγκατάσταση της μονάδας του ΟΚΑΝΑ

οκανα
27 Μαρτίου 2018 / 15:29

Ευρεία σύσκεψη για τη μετεγκατάσταση της μονάδας του ΟΚΑΝΑ από το χώρο του Πανεπιστημίου, σε χώρο του Γενικό Νοσοκομείου, πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Περιφερειάρχη, παρουσία του Θ. Γαλιατσάτου.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Κ. Νικολούζος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής Αλέκος Μιχαλάς, ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, Ευάγγελος Καφετζόπουλος, ο Πρύτανης, Β. Χρυσικόπουλος και ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Φ. Κακαβίτσας.
Κατατέθηκαν οι απόψεις των εκπροώπων των Φορέων για τα υπέρ και τα κατά της μετεγκατάστασης, με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου να επιμένει για τους κινδύνους τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την κοινή συστέγαση του Πανεπιστημίου, που καλύπτει το 80% του χώρου και της μονάδας του ΟΚΑΝΑ.
Ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, τόνισε ότι «ήδη , με υπουργική απόφαση, οι μονάδες του ΟΚΑΝΑ μεταφέρονται σε 51 Νοσοκομεία, με κάποια εξ αυτών να έχουν λειτουργήσει ήδη τις μονάδες».
Από τη μεριά του, ο Διοικητής του Νοσοκομείου, διευκρίνισε ότι «η μετεγκατάσταση του ΟΚΑΝΑ στο Νοσοκομείο πρέπει να πληροί ορισμένες προϋποθέσεις», όπως την εύρεση χώρων φιλοξενίας» και την φύλαξη της μονάδας του ΟΚΑΝΑ όλο το 24ωρο». Το βασικότερο θέμα, όπως είπε ο κ. Κακαβίτσας είναι ότι «για τη μετεγκατάσταση του ΟΚΑΝΑ στο Νοσοκομείο, πρέπει να υπάρξει πρώτα σχετική απόφαση της Υγειονομικής Περιφέρειας».
Ο Δήμαρχος υποστήριξε ότι «στόχος και σκοπός είναι να μη προκληθεί αναστάτωση από τη μετεγκατάσταση του ΟΚΑΝΑ και πως όλες οι ενέργειες πρέπει να γίνονται επ’ ωφέλεια του τόπου και της κοινωνίας».
Το θέμα της μετεγκατάστασης του ΟΚΑΝΑ αναμένεται να συζητηθεί εκτενώς, σε προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο.