Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας

Γενική Συνέλευση
26 Μαρτίου 2018 / 13:36

Εγκρίθηκε ομόφωνα ο διοικητικός, οικονομικός απολογισμός για το 2017 όπως και ο οικονομικός προϋπολογισμός και το σχέδιο δράσης για το 2018.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αποφασίστηκε η κατάθεση πρότασης προς την Ένωση Ξενοδόχων για έναρξη διαπραγματεύσεων με σκοπό την υπογραφή τοπικής κλαδικής ΣΣΕ που θα ανταποκρίνεται στοιχειωδώς στις ανάγκες των ξενοδοχοϋπαλλήλων. Παράλληλα λήφθηκαν αποφάσεις για τον χειρισμό των ανοιχτών θεμάτων στα ξενοδοχεία    Gellina, Almyros Natura και Sandy. Σε ότι αφορά την τρομοκρατική συμπεριφορά των υπευθύνων της Mayor αποφασίστηκε να δοθεί σκληρή απάντηση στην περίπτωση που δεν προχωρήσουν σε άμεση υποχώρηση και έμπρακτη διόρθωση της απαράδεκτης συμπεριφοράς που εκδήλωσαν τις τελευταίες μέρες και αν δεν καταβάλλουν τις μισθολογικές διαφορές που οφείλουν από την μη ορθή εφαρμογή της σύμβασης της σαιζόν του 2017. Σχετικά με την κλαδική ΣΣΕ των ξενοδοχοϋπαλλήλων όλης της χώρας που βρίσκεται στο στάδιο της διαπραγμάτευσης αποφασίστηκε ομόφωνα:
  • Να μην γίνει δεκτή καμία υποχώρηση από τα δικαιώματα του κλάδου
  • Να μην τολμήσει η ΠΟΕΕ-ΥΤΕ να υπογράψει τίποτα που θα βάζει σε αμφισβήτηση 5ημερο και 8ωρο
  • Να διεκδικήσει ο κλάδος σε όλη τη χώρα την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με απεργιακές κινητοποιήσεις ώστε να πετύχουμε σοβαρές αυξήσεις στους μισθούς και διεύρυνση των δικαιωμάτων ανάλογα με τα τουριστικά ρεκόρ και τη μεγάλη κερδοφορία που αποφέρει στους ξενοδόχους η τουριστική ανάπτυξη.