Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βολίδα - ΟΦΑΜ το Σάββατο στο ΕΑΚΚ για τον τελικό

Κύπελλο ΕΠΣΚ
23 Μαρτίου 2018 / 18:05
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο τελικός του Κυπέλλου της ΕΠΣΚ για το 2018 θα γίνει το Σάββατο 24/3 στο ΕΑΚΚ και θα ξεκινήσει στις 17:00.

Αντίπαλες δυο γειτονικές και ιστορικές ομάδες του νησιού, ο ΟΦΑΜ και η Βολίδα. Για την ομάδα του Αγ. Ματθαίου θα είναι η 10η συμμετοχή της σε τελικό κυπέλλου, έχει ήδη 4 κατακτήσεις, ενώ για τη Βολίδα θα είναι η 6η, έχει κερδίσει ήδη τρία τρόπαια.
Όμως, θα πρέπει να μείνουμε στην ομάδα της Βολίδας, η οποία το 2009 έγραψε ιστορία όταν, μετά την κατάκτηση του κυπέλλου της ΕΠΣΚ, κατάφερε να κερδίσει το Κύπελλο Ελλάδος Ερασιτεχνών αντιμετωπίζοντας στον τελικό που έγινε στο Μεσολόγγι τον Ασπρόπυργο, από τον οποίο με σκορ 4-3 πήρε το τρόπαιο. Από την ομάδα του 2009 ακόμη αγωνίζονται στη Βολίδα οι Αδελφοί Σκολαρίκη, ο Κώστας και ο Γιώργος και ο νεαρός τότε Αλ. Σουπιώνης.
Ο ΟΦΑΜ που πρωταγωνίστησε στην Α1 στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΚ, έχει προπονητή τον Γιάννη Καλούδη ο οποίος  είναι στην ομάδα από τις αρχές του 2017 και έφτασε στον τελικό αποκλείοντας κατά σειρά τον Αστέρα Μωραΐτικων εκτός έδρας με 5-0, στη συνέχεια τον Κρόνο εντός έδρας  με 4-0, και σε διπλούς αγώνες πρώτα τους Παξούς 3-3 έξω και 4-1 μέσα και για να φτάσει στον τελικό απέκλεισε την ΑΕ Λευκίμμης αφού τη νίκησε με 1-0 στον Αγ. Ματθαίο και πήρε ισοπαλία 1-1 στη Λευκίμμη.
Από την πλευρά της η Βολίδα που μετά από πολλά χρόνια βρέθηκε στην Α κατηγορία, με προπονητή τον Κώστα Νέτη και για να φτάσει στον τελικό νίκησε τον Όλυμπο εκτός έδρας με 1-0, στη συνέχεια την Κέρκυρα ΠΟ εκτός έδρας με 3-0, μετά σε διπλούς αγώνες το Κοντόκαλι το οποίο κέρδισε εντός και εκτός έδρας με 1-0 για να αποκλείσει στα ημιτελικά την Αναγέννηση Περιβολίου την οποία νίκησε 1-0 στο Περιβόλι και ήλθε 1-1 στο γήπεδο της στους Καστελλάνους Μέσης.
Διαιτητής του τελικού ορίστηκε ο Κ. Τόμπρος με βοηθούς του, τους Γραικό, Βραδή, 4ος θα είναι ο Νικόπουλος ενώ παρατηρητές θα είναι οι Χ. Άνθης και Θ. Αυλωνίτης.

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια