Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ούτε για… “ζήτω”, δεν υπάρχει σπίτι για ενοικίαση στο νησί

ΗΜΕΡΑ
22 Μαρτίου 2018 / 10:20

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Κυριολεκτικά στον “δρόμο” μένει όποιος έρχεται να εργαστεί στη Ζάκυνθο ή αναγκάζεται να αλλάξει κατοικία αφού λόγω του ενδιαφέροντος των ιδιοκτητών ακινήτων να τα εντάξουν στην πλατφόρμα του Airbnb αλλά και την μεγάλη ζήτηση του καλοκαιριού υπάρχει τεράστια έλλειψη σε ενοικιαζόμενα καταλύματα.

Το πρόβλημα έχει διογκωθεί μέσα σε έναν χρόνο με τις αγγελίες για ενοικιαστήρια στις εφημερίδες να μειώνονται δραματικά και τους περισσότερους ιδιοκτήτες να παραχωρούν τα σπίτια τους μισθώνοντας τα για 2-3 ημέρες σε ξένους επισκέπτες. Παράλληλα αποφεύγουν να τα ενοικιάσουν απευθείας μπας και τους αφήσουν χρωστούμενα ή βανδαλισμένα σπίτια.
 
Τα στοιχεία
Μια μικρή περιήγηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Airbnb θα μας δώσει μια σαφή εικόνα το πόσοι πολλοί σπιτονοικοκύρηδες εμπιστεύονται αυτόν τον τρόπο για να διαθέσουν τις κατοικίες τους. Στην αναζήτηση στην ιστοσελίδα διαπιστώνεται ότι στην πόλη της Ζακύνθου, στο Καταστάρι και στο Καλαμάκι βρίσκονται πάνω από 300 σπίτια, ενώ σε Βολίμες και Τσιλιβή είναι 149 και 96 κατοικίες διαθέσιμες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των ενοικιαζόμενων σπιτιών αυξάνεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και το καλοκαιρί αναμένονται ακόμα περισσότερες κατοικίες διαθέσιμες για όσους τουρίστες από την Ελλάδα ή το εξωτερικό θέλουν να έρθουν στο νησί μας.
 
Κάθε φέτος και χειρότερα
Το πόσο σοβαρή είναι η έλλειψη στην ενοικίαση σπιτιών χρόνο με το χρόνο περιγράφει ο Κτηματομεσίτης κ. Άκης Κοντονής: “Το πρόβλημα έχει γίνει μεγαλύτερο από πέρσι. Υπάρχει μεγάλη έλλειψη για να νοικιάσει σπίτι κάποιος στη Ζάκυνθο και ειδικά το καλοκαίρι. Στο νησί υπάρχει αύξηση του τουρισμού. Έχουν έρθει πολλοί επαγγελματίες να δουλέψουν στα ξενοδοχεία ή σε δημόσιες υπηρεσίες και υπάρχει μεγάλη έλλειψη για να νοικιάσουν σπίτι. Θα πρέπει όσοι έρχονται να μείνουν μόνιμα για δουλειά στο νησί μας να κάνουν μια έρευνα και να βρουν να μείνουν, αφού ειδάλλως δεν θα βρουν εύκολα κατοικία”