Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανεμοθύελλα και θαλασσοταραχή παρέσυραν στον θάνατο τον Κερκυραίο Αρχιμανδρίτη!

ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
22 Μαρτίου 2018 / 09:37

ΣΠΑΡΤΗ. Τραγικό φινάλε είχε η εξαφάνιση του αρχιμανδρίτη π. Ανδρέα Μπολοβίνου στη Μάνη, η τύχη του οποίου αγνοούνταν από το βράδυ της Δευτέρας (19/3), όπως πρώτος σας ενημέρωσε ο «Λακωνικός Τύπος».

Το όχημα και η σορός του άτυχου ιερωμένου εντοπίστηκαν το απόγευμα της Τρίτης (20/3) από δύτες στη θαλάσσια περιοχή του οικισμού Καμάρες Καλυβίων Δήμου Αν. Μάνης. Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, ο π. Ανδρέας διέσχιζε με το αυτοκίνητό του (ένα Hyundai χρώματος γκρι) τον παραλιακό δρόμο, όταν λόγω της ανεμοθύελλας (αναφορές κάνουν λόγο και για ένταση 13 μποφόρ), επικρατούσε θαλασσοταραχή και τα κύματα παρέσυραν με τη μορφή δίνης -στην κυριολεξία- το όχημα στη θάλασσα και τον αρχιμανδρίτη στον υγρό τάφο του. Φαίνεται ότι η ταχύτητα με την οποία διαδραματίστηκε το περιστατικό ήταν τέτοια που δεν επέτρεψε οποιαδήποτε αντίδραση στο θύμα.
 
Το χρονικό
Ο 63χρονος αρχιμανδρίτης είχε ξεκινήσει με το αυτοκίνητό του από το Γύθειο λίγο πριν από τις 7:00 μμ της Δευτέρας -την ώρα που στην ευρύτερη περιοχή της Μάνης επικρατούσαν ακραία καιρικά φαινόμενα- και έκτοτε δεν είχε δώσει σημεία ζωής. Το σήμα του κινητού του σταμάτησε να εκπέμπει στις 7:20΄ μμ της Δευτέρας, με το τελευταίο στίγμα να δίνεται από την ευρύτερη περιοχή του Κότρωνα.  
Σημειώνεται ότι στην περιοχή των Καλυβίων βρίσκεται ο τάφος του μακαριστού Μητροπολίτη Μάνης κυρού Χρυσοστόμου, όπως και το «Σπίτι του Χαμόγελου του Παιδιού»  και έτσι εικάζεται ότι ο π. Ανδρέας μετέβη στο σημείο, όπως συνήθιζε να κάνει τακτικά.
Οι έρευνες της ΕΜΑΚ, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού, ομάδων διάσωσης και άλλων φορέων για τον εντοπισμό του αρχιμανδρίτη επικεντρώθηκαν από την πρώτη στιγμή στην περιοχή μεταξύ Κότρωνα, Σκουταρίου και Καλυβίων, όμως οι εξελίξεις ήταν τραγικές.
Μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ) που συμμετείχαν στις έρευνες ανακάλυψαν στην παραλία ίχνη από «ροδιές» και με τη βοήθεια drone βρέθηκε το όχημα ανάποδα στη θάλασσα. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική, το Λιμεναρχείο και η Αστυνομία. Ιδιώτης επαγγελματίας δύτης βούτηξε με μπουκάλες στο αυτοκίνητο και λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Τρίτης κατάφερε να  ανασύρει τη σορό του 63χρονου ιερέα. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, μόλις έπεσε το φως της ημέρας, κατάφερε και τράβηξε το αυτοκίνητο στην παραλία όπου και θα εξεταστεί από τις αρμόδιες αρχές για τυχόν μηχανική βλάβη ενώ το πτώμα του άτυχου κληρικού θα υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου», ο ιερέας αντιμετώπιζε χρόνιο πρόβλημα με την καρδιά του, ενώ είχε υποβληθεί σε επέμβαση στο παρελθόν.