Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ολοκληρώνεται η 21η αγωνιστική στην Α1. Εύκολα οι πρωτοπόροι στη Β΄ ΕΠΣΚ

Τοπικά πρωταθλήματα
21 Μαρτίου 2018 / 18:51
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με τον αγώνα ανάμεσα σε Θιναλιακό και Κοντόκαλι θα ολοκληρωθεί η 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 που έχει τραβήξει τα βλέμματα,

αφού ο πρωταθλητής κερδίζει την άνοδο στη Γ΄ Εθνική. Έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση στην κορυφή, αφού ο Κρόνος Αργυράδων δε χάνει τον τίτλο, ενώ ο Θιναλιακός που ως την προηγούμενη αγωνιστική ήταν μέσα στον «χορό του τίτλου» έμεινε εκτός, αλλά θέλει να συνεχίσει την καλή του πορεία ως το τέλος.
Έτσι η διοίκηση καλεί τον κόσμο να στηρίξει την ομάδα, βάζοντας σαν στόχο τη 2η θέση του βαθμολο0γικού πίνακα, στην καλύτερη σεζόν για την ομάδα τα τελευταία είκοσι χρόνια.
Το ματς που αναβλήθηκε το περασμένοι Σάββατο ήταν εξ αιτίας του πολύ δυυνατού αέρα που επικρατούσε στην Αχαράβη. Ένα ματς που δεν έχει έντονο βαθμολογικό ενδιαφέρον από τους φιλοξενούμενους που ξέρουν ότι σε αγώνα μπαράζ με ΑΕ Καναλίων ή Ομόνοια θα διεκδικήσει την παραμονή στην Α1, έχοντας μάλιστα πλεονέκτημα έδρας. Ένα πλεονέκτημα που με βάση την προκήρυξη φτάνει στο πρώτο ματς να κερδίσει η γηπεδούχος ομάδα και μένει κατηγορία, ενώ σε άλλο αποτέλεσμα, θα χρειαστεί και δεύτερο ματς σε ουδέτερο γήπεδο με τη νικήτρια των δυο συναντήσεων να κερδίζει την παραμονή της. Το ματς στην Αχαράβη την Πέμπτη 22/3 θα ξεκινήσει στις 15:30.
Πέντε από τους επτά αγώνες της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β΄ κατηγορίας της ΕΠΣΚ έγιναν την Τετάρτη 21/3, ένα ματς θα γίνει την Πέμπτη και ένα το Σάββατο. Η εμβόλιμη αυτή αγωνιστική είχε δυο ματς μεγάλης βαθμολογικής σημασίας, το ένα ανάμεσα σε Βασιλάτικα και Βέλος που παλεύουν και οι δυο για να πάρουν την καλύτερη δυνατή θέση στα μπαράζ ανόδου και το άλλο ανάμεσα σε Νέο Όλυμπο και Ηρακλή Σφακερών, με τον πρώτο να θέλει να πάρει πρωτάθλημα, τα Σφακερά να κυνηγάνε θέση ανόδου στην εξάδα του πρωταθλήματος μέσω μπαράζ.  
Το Βέλος Βελονάδων με τη μεγάλη νίκη του με 4-1 εκτός έδρας επί των Βασιλάτικων έβαλε παρακαταθήκη για άνοδο, ενώ τόσο ο Νέος Όλυμπος όσο και ο Κεραυνός Αγ. Νικολάου πήραν μεγάλες σε έκταση νίκες.
 
Τα αποτελέσματα
 
Βασιλάτικα – Βέλος                     1-4               
Νέος Όλυμπος – Ηρακ. Σφακ.     5-0
Κερ. Ποταμού – ΠΑΟΚ                2-1
Κερ. Αγ. Νικολάου –Λύκοι           6-0
 
Βαθμολογία

Νέος Όλυμπος 62
Κεραυνός Αγ. Νικ. 60
Δίας Κασσιόπης 48
Βέλος 46
Ηρακλής Σφακ. 41
Βασιλάτικα 40
Ατρόμητος Άφρας 38
Κεραυνός Δραγ. 37
ΠΑΟΚ 36
Κεραυνός Ποτ. 29
Σιναράδες 25
Φαίαξ Μαραθιά 17
Αετός Αγ. Αθαν. 13
Λύκοι 7
Θύελλα 4

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια