Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αλλαγή σχεδιασμού στον ΑΟΚ. Το φιλικό με τον ΠΑΣ την Παρασκευή

Superleague
21 Μαρτίου 2018 / 18:15
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η πιθανότητα να ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα το πρωτάθλημα, αλλάζει τον σχεδιασμό των προπονήσεων για τον ΑΟΚ.

Για τον λόγο αυτό και οι προπονήσεις γίνονται σε ρυθμό κανονικών αγώνων, έτσι ώστε η ομάδα να είναι πανέτοιμη και κάθε σκέψη για ρεπό απομακρύνεται. 
Είναι εντελώς διαφορετικό να παίξεις μετά από δυο ή τέσσερις βδομάδες επίσημο ματς και η αλλαγή στις προθέσεις του υφυπουργού αλλάζει και τον σχεδιασμό των προπονήσεων. Ευτυχώς που η ομάδα ήδη είχε κλείσει ένα φιλικό ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα που θα γίνει στους Ζωσιμάδες την Παρασκευή και μάλιστα χωρίς κόσμο και δημοσιογραφική κάλυψη μετά από την εντολή της ΕΠΟ.
Οι προπονήσεις φυσικά συνεχίζονται αλλάζοντας το πρόγραμμα και όπως όλα δείχνουν, το φιλικό της Παρασκευής μπορεί να είναι και τεστ για κάποιους παίκτες που θέλει να δει ο Γιάννης Μαντζουράκης την κατάστασή τους μετά τον τραυματισμό τους και μιλάμε για τους Τουράμ, Γεωργίου και Ιωάννου, αν κρίνει ότι είναι έτοιμοι για ένα τέτοιο δυνατό τεστ.
Αυτό που προβληματίζει είναι και το πρόγραμμα, αφού δεν ξέρουν ποιος θα είναι ο επόμενος αντίπαλος, αν και για κάποιους δεν έχει σημασία, αφού έμειναν πέντε αγωνιστικές και η σειρά ίσως δε μετράει. Αλλά για τον προπονητή και τους παίκτες παίζει ρόλο και η αγωνιστική κατάσταση και η ψυχολογία και μπορεί να μην έχουν συγκεκριμένη προτίμηση, ίσως όμως να ήταν καλύτερα να τελειώνουν με το ματς με τον Ολυμπιακό και να έχουν μετά τη Λαμία εντός έδρας, έχοντας στο καθοριστικό αυτό ματς ένα επίσημο παιχνίδι μετά τη διακοπή.
Από την άλλη δεν εξαρτώνται τα πάντα από τον ΑΟΚ, έχει μεγάλη σημασία και το αποτέλεσμα του ματς ΠΑΣ Γιάννινα-Απόλλων που υπολείπεται για να τελειώσει η 25η αγωνιστική και θα ξέρει και ο ΑΟΚ αν θα διατηρήσει τη διαφορά ενός βαθμού που έχει από την ομάδα της Ριζούπολης. Υπάρχει και το σενάριο αν παιχθεί πρώτα  η 27η αγωνιστική που περιλαμβάνει το ματς Λαμία-Απόλλων και η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ κερδίσει και ουσιαστικά κλειδώσει την παραμονή της, ερχόμενη στην Κέρκυρα να μην είναι τόσο πιεστική όπως θα ήταν σε διαφορετική περίπτωση. Όλα αυτά όμως τα σενάρια πριν την εντολή του υφυπουργού για αναστολή της διακοπής του πρωταθλήματος και την απόφαση στη συνέχεια με ποια αγωνιστική θα επαναρχίσει.
   

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια