Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άλσος Γαρίτσας: Μήπως είναι επικίνδυνο;

Άλσος Γαρίτσας
21 Μαρτίου 2018 / 10:49

Γράφει ο Γιώργος Ζούμπος

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πριν από πολλά χρόνια- νομίζουμε μέσα στην περίοδο της Χούντας- κατασκευάστηκαν δύο λιμνούλες στα άλση της Γαρίτσας και του Ανεμόμυλου. Με γεφυράκια, περιποιημένες και όλα καλά για κάποια χρόνια.
Σταδιακά όμως εγκαταλείφθηκαν στην τύχη τους και αυτή του Ανεμόμυλου χώθηκε τελικά από τις υπηρεσίες του Δήμου  - πιστεύουμε- και ο χώρος της αξιοποιήθηκε διαφορετικά. Αυτή όμως της Γαρίτσας έμεινε και σήμερα βρίσκεται σε άθλια κατάσταση.
Τα ξύλινα κάγκελα στο γεφυράκι  καταστράφηκαν με τα χρόνια και μετά από δυνατές βροχές η λιμνούλα έχει αρκετό νερό. Καθώς όμως δεν υπάρχει περιμετρικός φράχτης και στο διπλανό χώρο παίζουν πολλά μικρά παιδιά, υπάρχει συνεχής κίνδυνος να συμβεί κάποιο ατύχημα. Εκτός αυτού, κατά καιρούς, στη λεκάνη  έχουν βρεθεί καροτσάκια, μπάλες και ότι μπορεί να φανταστεί κανείς.
Δεδομένου ότι ο Δήμος δεν φαίνεται να έχει προγραμματίσει κάτι για το χώρο, πιστεύουμε ότι η πιο απλή  επιλογή είναι να έχει την τύχη της  λιμνούλας του Ανεμόμυλου. Δηλαδή: σπάσιμο του πυθμένα, ίσως γκρέμισμα της γέφυρας, πλήρωση της λεκάνης με χώμα, τοποθέτηση πάγκων  και φύτεμα. Αν υπάρχει κάποιο σχέδιο που θα εφαρμοστεί στο πλαίσιο γενικότερης αναβάθμισης του άλσους θα ήταν ότι καλύτερο, αλλά δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Ότι δεν υπήρξε ατύχημα ως τώρα, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος.  Πριν λοιπόν φτάσουμε στο ποιος έφταιγε, ας γίνει κάτι.