Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η μάχη για την άνοδο θα κριθεί στα 5 τελευταία παιχνίδια

Μπάσκετ
20 Μαρτίου 2018 / 17:47
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η τελευταία νίκη του Φαίακα στο Αγρίνιο έχει δώσει μεγάλο προβάδισμα στην υπόθεση της ανόδου στη Β΄ Εθνική,

αφού την ίδια ώρα η Νίκη Βόλου έχανε και μόλις πέντε αγώνες πριν το  τέλος του πρωταθλήματος υπάρχει διαφορά δυο βαθμών ανάμεσα στις δυο ομάδες, που κυνηγάνε τη 2η θέση η οποία οδηγεί στην απευθείας άνοδο στη Β΄ Εθνική. Και αυτό γιατί ο Φίλιππος Βέροιας που προπορεύεται έχοντας 17 νίκες και 2 ήττες ως τώρα, ουσιαστικά έχει ανέβει και δύσκολα θα χάσει την πρώτη θέση. Ο Φαίακας με 15-4 και η Νίκη Βόλου με 13-6 είναι οι μοναδικές ομάδες που διεκδικούν τη δεύτερη θέση ανόδου. Αν η ομάδα του νησιού που έχει να παίξει εντός έδρας με Εύαθλο, Νίκη Βόλου (29/4) και Νικόπολη τελευταία αγωνιστική κερδίσει αυτά τα ματς επιστρέφει στη Β΄ Εθνική μετά από 33 χρόνια και θα είναι τεράστια επιτυχία, ενώ έχει να παίξει και εκτός έδρας με Φίλιππο Βέροιας και Ίκαρους Τρικάλων. Από την άλλη η Νίκη Βόλου έχει να παίξει εντός έδρας με Φίλιππο Βέροιας, Νικόπολη και Ιωνικό Ιωνίας, ενώ εκτός με Φαίακα και Πρωτέα Γρεβενών.
Όπως όλα δείχνουν, το πρόγραμμα είναι σχεδόν με τις ίδιες δυσκολίες αλλά ασφαλώς ο Φαίακας που έχει δυο βαθμούς διαφορά και επί πλέον εντός έδρας τη Νίκη Βόλου έχει σαφές προβάδισμα. Αν δε νικήσει στις 29/4 εντός έδρας με πάνω από 12 πόντους διαφορά, τη νίκη Βόλου, θα πανηγυρίσει και την άνοδο.

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια