Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στάσεις εργασίας των δασκάλων την Πέμπτη

Δημοτικά Σχολεία
20 Απριλίου 2016 / 09:57

Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη το πρωί στις 9:30 οι δάσκαλοι στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχει κηρύξει επιπλέον στάση εργασίας 8.00 – 11.00 π.μ. για τον πρωινό κύκλο και 2.00-5.00μ.μ για τον απογευματινό κύκλο.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου «το υπουργείο ετοιμάζει θύελλα μέτρων για την εκπαίδευση, πετάει στο δρόμο χιλιάδες συναδέλφους μας αναπληρωτές, κλείνει νηπιαγωγεία, ετοιμάζεται να κόψει τους δασκάλους από τα ολοήμερα, να περιορίσει τις ώρες των ειδικοτήτων και να κόψει διδακτικές ώρες από τον πρωινό κύκλο. Να μην επιτρέψουμε να περάσει! Όλοι την Πέμπτη στις 9.30 π.μ. διαμαρτυρία στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης».
Οι δάσκαλοι διεκδικούν:
Μαζικούς διορισμούς τώρα
Απόσυρση της διάταξης για τον πίνακα των αναπληρωτών
Κατάργηση του Ν.3848/10
Απόσυρση των ρυθμίσεων για τον ελάχιστο αριθμό μαθητών στα νηπιαγωγεία.  

Εάν οι εκπαιδευτικοί της Κέρκυρας επιθυμούν να συμμετέχουν στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη στην Αθήνα, ο Σύλλογος θα καλύψει τα έξοδα.
Όσοι επιθυμούν να πάνε στην Αθήνα θα πρέπει να δηλώσουν μέχρι την Τετάρτη στις 2.00μ.μ. στην πρόεδρο του συλλόγου, ώστε να ενοικιαστεί λεωφορείο, το οποίο θα αναχωρήσει αργά το βράδυ της Τετάρτης.