Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τον Μάιο στην Πινακοθήκη του Δήμου Κέρκυρας η έκθεση «Ι. Καποδίστριας: η πορεία του στο χρόνο»

έκθεση της Βουλής
16 Μαρτίου 2018 / 11:23

Η έκθεση φιλοξενήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτους 2016 στις σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τον προσεχή Μάιο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα, θα εγκαινιαστεί στην Κέρκυρα η έκθεση «Ιωάννης Καποδίστριας: η πορεία του στο χρόνο». Η έκθεση φιλοξενήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτους 2016 στις σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία. Περιλαμβάνει χειρόγραφα και έγγραφα, έντυπες εκδόσεις και εφημερίδες, κειμήλια και έργα τέχνης, ενώ στην Κέρκυρα θα εμπλουτιστεί με τεκμήρια που σχετίζονται με τη ζωή  του Καποδίστρια στη γενέτειρά του. 
Η έκθεση της Βουλής μεταφέρεται σε όλες τις πόλεις – μέλη του Δικτύου Καποδίστρια και στην Κέρκυρα θα φιλοξενηθεί στην Αίθουσα Μόνιμης Συλλογής της Δημοτικής Πινακοθήκης μέχρι το τέλος του 2018.

Χθες, η Ομάδα Έργου που έχει συγκροτηθεί για την υλοποίηση της έκθεσης  είχε συνεργασία με τη Διευθύντρια  της  Βιβλιοθήκης  της Βουλής, Ελένη Δρούλια, που βρισκόταν στην Κέρκυρα και συζητήθηκαν τα επιμέρους ζητήματα της έκθεσης.
Στόχος του Δήμου, καθώς και της Πινακοθήκης που έχει την ευθύνη της υλοποίησης,  είναι η γενέτειρα του Κυβερνήτη, να αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο την προσωπικότητα και το έργο ενός χαρισματικού ηγέτη πανευρωπαϊκής εμβέλειας.  
 
Υπενθυμίζεται ότι η Κέρκυρα έχει αναλάβει, από τις αρχές του 2018, την προεδρία του Δικτύου Καποδίστρια, η επόμενη Γενική Συνέλευση του οποίου θα γίνει στην Κέρκυρα στις 22 Μαΐου.