Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τρία ακόμα ασθενοφόρα στην Περιφέρεια Ηπείρου, Κερκύρας & Λευκάδας του ΕΚΑΒ

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ
16 Μαρτίου 2018 / 11:10

ΓΙΑΝΝΕΝΑ. Στα 45 περίπου ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ της 7ης Περιφέρειας προστέθηκαν πρόσφατα ακόμη τρία, χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Τα τρία αυτά οχήματα, ωστόσο, δεν είναι «συμβατικά», καθώς τα δύο διαθέτουν τετρακίνηση, ώστε να μπορούν άνετα να κινούνται στο ορεινό δίκτυο, και το τρίτο είναι μικρότερο σε μέγεθος, διευκολύνοντας τις μεταφορές στα στενά καντούνια της Κέρκυρας, όπου βρίσκεται από προχθές.
Το ένα από τα δύο οχήματα με τετρακίνηση θα διατεθεί στον νομό Άρτας, προκειμένου να εξυπηρετεί τις ανάγκες των Τζουμέρκων (Βόρειων και Κεντρικών), ενώ το δεύτερο θα παραμείνει στην έδρα της περιφέρειας, προκειμένου να εξυπηρετεί ανάγκες των ορεινών περιοχών, όπως τα Ζαγόρια, το Μέτσοβο και την Κόνιτσα, αλλά και να χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις χιονοπτώσεων και παγετού.
«Εργονομικά είναι πολύ εύκολα στη χρήση τους, ενώ πλεονέκτημα είναι η κινητικότητα που παρουσιάζουν τα φορεία στην καμπίνα, κάνοντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να εξυπηρετούν τον γιατρό και τους διασώστες. Νομίζουμε ότι θα εξοικονομήσουμε χρόνο και χρήμα, και θα μειώσουμε τον νεκρό χρόνο, ώστε να είμαστε κοντά στον πολίτη άμεσα», σημείωσε ο διευθυντής της 7ης Περιφέρειας Ηπείρου, Λευκάδας και Κέρκυρας του ΕΚΑΒ Βασίλης Παπαδιώτης.
Παράλληλα, με την ενίσχυση του στόλου, ολοκληρώνεται και η εγκατάσταση του συστήματος τηλεπικοινωνιών TETRA στην Κέρκυρα, μετά τα Γιάννενα, για να ακολουθήσει η Θεσπρωτία, ενώ σε επίπεδο προσωπικού η 7η Περιφέρεια βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο, αν και ποτέ δεν καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες.