Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΝΑΙ στις αλλαγές, ΟΧΙ στη διακοπή από έξι ΠΑΕ

Σούπερ Λιγκ
15 Μαρτίου 2018 / 18:42
Σπύρος Πίκουλας

ΑΘΗΝΑ. Στον πρώτο κύκλο συναντήσεων του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδη με τους εκπροσώπους των ΠΑΕ,

η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και οι εκπρόσωποι των ομάδων τόνισαν ότι στηρίζουν τις αλλαγές που θέλει να φέρει ο υφυπουργός Αθλητισμού, παρόλα αυτά εξέφρασαν την αντίθεσή τους με τη διακοπή του πρωταθλήματος.
Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του μεγαλομέτοχου του Ατρομήτου, Γιώργου Σπανόυ μετά τη συνάντηση, καθώς τόνισε την αντίθεση των ομάδων για τη διακοπή λέγοντας: «Είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση με τον κ. υπουργό. Μας ζήτησε τις απόψεις μας πάνω σε κάποιες προτάσεις που αφορούσαν την αυστηροποίηση του πειθαρχικού κώδικα. Συμφωνήσαμε και είπαμε ότι δεν έχουμε καμία αντίρρηση, γιατί οι συγκεκριμένες ομάδες που είμαστε σήμερα εδώ δεν δημιουργούμε προβλήματα και το έχουμε δείξει. Αυτό που ζητήσαμε από τον υπουργό είναι ότι υπάρχει πειθαρχικό δίκαιο και θα πρέπει να εφαρμοστεί και αποδοθούν ευθύνες σ' αυτούς που πραγματικά τις έχουν. Όλες οι ομάδες ήμασταν αντίθετες με τη διακοπή του πρωταθλήματος, διότι μας προκαλεί προβλήματα σε οικονομικά θέματα».
Όπως έχουμε ήδη ενημερώσει από χθες, την Παρασκευή 16/3 θα υπάρξει η συνάντηση του εκπροσώπου του ΑΟΚ, Γ. Ζαρκάδα με τον υφυπουργό αθλητισμού για να συζητηθεί το θέμα της διακοπής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ, με βάση τον σχεδιασμό του κ. Βασιλειάδη που θέλει να έχει επαφές με όλους τους φορείς που έχουν συμμετοχή με τον έναν ή άλλο τρόπο.
 
Τρεις προϋποθέσεις για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα
 
Ο υφυπουργός αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδης, μετά τη συνάντηση εξήγησε ποιες προϋποθέσεις πρέπει να υλοποιηθούν για να αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα.
«Αν δεν υπάρξουν δεσμεύσεις από όλους τους φορείς, σέντρα δε θα ξαναγίνει», σημείωσε … "Πρώτα θα πρέπει να γίνει αλλαγή στον πειθαρχικό κώδικα. Ζητούμε επιπλέον πειθαρχικές προβλέψεις αναφορικά με τις δηλώσεις παραγόντων, για τις βίαιες συμπεριφορές. Από κει και πέρα θα πρέπει να αλλάξει το καθεστώς αδειοδότησης των ομάδων. Σε περίπτωση που μία ομάδα μέσα σε μία χρονιά συμμετέχει δύο φορές σε επεισόδια, τότε θα αποβάλλεται αμέσως από το πρωτάθλημα και θα υποβιβάζεται…. Επίσης θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή στους κανόνες ασφαλείας για το ποιος έχει την ευθύνη. Ακούμε διαρκώς για την αστυνομία, για τον ένα, ή, τον άλλο. Από την πόρτα του γηπέδου και μέσα την αποκλειστική ευθύνη θα την έχουν οι ΠΑΕ.  Ό,τι γίνεται στην Ευρώπη να ισχύσει κι εδώ. Πώς είναι δυνατό στα ευρωπαϊκά γήπεδα να εφαρμόζονται όλα αυτά χωρίς προβλήματα κι εδώ να ισχύουν άλλα πράγματα;"
Ακόμα αναφέρθηκε στην απειλή της FIFA για Grexit.
«Δεν πάει άλλο η κατάσταση αυτή, αυτό ισχυρίστηκε η FIFA. Πρώτη φορά η απειλή αυτή έρχεται όχι λόγω κάποιων πολιτικών επιλογών, αλλά από λάθη και παραλείψεις των ανθρώπων του ποδοσφαίρου. Εάν δεν σοβαρευτούν οι φορείς, ναι μπορώ να πω ότι μπροστά μας υπάρχει το φάσμα του Grexit».

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια