Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τελειώνει ο υπήνεμος μώλος του ΟΛΚΕ, προβληματίζει η μικρή μαρίνα στη Σπηλιά

ΟΛΚΕ
15 Μαρτίου 2018 / 11:25
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πιστώθηκαν στον λογαριασμό του έργου τα τελευταία 265 χιλιάρικα που το χώριζαν από την ολοκλήρωσή του.

Το ευχάριστο γεγονός αφορά στην εκκρεμότητα του υπήνεμου μόλου. Ο εργολάβος πιάνει δουλειά εντός των ημερών, το τελειώνει, αποκαθιστά τον χώρο και τον παραδίδει. Ταυτοχρόνως έγινε δεκτή η αίτηση της διοίκησης του λιμανιού για την ηλεκτροδότηση του προβλήτα από τον υποσταθμό ακριβώς απέναντι, δίπλα στο πρατήριο καυσίμων. Όλα αυτά σημαίνουν ότι το Πάσχα θα έχουν μεθορμήσει σ' αυτόν τον προβλήτα, τα πορθμεία της γραμμής Κερκύρας - Ηγουμενίτσας, θ' ανοίξει η ανατολική πύλη και θα μεταφερθούν εκεί τα εκδοτήρια.
 

Η μαρίνα στη Σπηλιά


Σε εκκρεμότητα παραμένει η υπόθεση της αποπεράτωσης της μικρής μαρίνας στο Καφέ γυαλί. Κι ενώ οι πιστώσεις για την αποπεράτωση έχουν εξασφαλιστεί και θα μπορούσε να γίνει η δημοπράτησή της, αιφνιδίως διαπιστώνεται η εκκρεμότητα της μελέτης για τη μετακίνηση της απορροής (μπούκας) του παντοροϊκού συστήματος του Καμπιέλου (σ.σ. που ξέφυγε του διαχωρισμού ομβρίων με λύματα, τη δεκαετία του '90). Στα σχετικά ρεπορτάζ του περιπετειώδους ιστορικού του έργου αναφερόταν ότι τη μελέτη αυτή είχε εκπονήσει η ΔΕΥΑΚ, είχε σταλεί και ενταχθεί στον φάκελο του έργου του καταφυγίου τουριστικών σκαφών. Τότε είχε πρυτανεύσει η άποψη της μετακίνησης έξω από τον ορμίσκο. Τώρα το ζήτημα ανακινείται ξανά καθώς υπάρχουν σκέψεις να κατασκευαστεί αντλιοστάσιο και μάλιστα στη δυτική πλευρά της μαρίνας, έργο μεγαλύτερο και μάλλον δαπανηρότερο.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.