Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κέρκυρας το ΕΚΑΒ

ΕΚΑΒ
14 Μαρτίου 2018 / 14:31

Την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κέρκυρας, Νικολέττα Πανδή, επισκέφθηκε σήμερα o Παπαδιώτης Βασίλειος, Δ/ντης ΕΚΑΒ της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας συνοδευόμενος απo τον Μπαντά Θωμά υπεύθυνο του τομέα Κέρκυρας.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε προκειμένου να ενημερώσει ο Δ/ντης του ΕΚΑΒ την κυρία Πανδή σχετικά με την ετοιμότητα των Υπηρεσιών του. Στα πλαίσια της ενημέρωσης αναφέρθηκε ότι θα εγκατασταθεί στο αεροδρόμιο του Ακτίου βάση αεροκομιδών για την εξυπηρέτηση των Ιονίων νήσων.
 
Ότι αυτή τη στιγμή η υπηρεσία στην Κέρκυρα διαθέτει 6 οχήματα (δύο εκ των οποίων αποτελούν δωρεά της ΠΙΝ), που επιχειρούν δύο ανά βάρδια, μαζί με ένα ασθενοφόρο από Ιωάννινα που αφορά τις περιπτώσεις διακομιδών. Επιπλέον θα εγκατασταθεί τομέας ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Λευκίμμης που θα στελεχωθεί από 2 άτομα. Το σημερινό προσωπικό του ΕΚΑΒ ανέρχεται σε 29 άτομα και ενόψει της θερινής περιόδου αναμένεται να ενισχυθεί.
 
Η κ. Πανδή αφού ευχαρίστησε για την ενημέρωση τόνισε ότι οι Υπηρεσίες του ΕΚΑΒ στα Ιόνια νησιά θα έπρεπε να αποτελούν  αυτοτελή διοικητική ενότητα – διεύθυνση, στα πλαίσια του Εθνικού Συστήματος Υγείας και όχι να εντάσσονται στις διοικήσεις άλλων περιφερειών.