Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκινάνε τα μπαράζ της ΕΠΣΚ

ΕΠΣΚ
19 Απριλίου 2016 / 15:32
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων της Α1, Α΄ και Β΄ κατηγορίας η ΕΠΣ Κέρκυρας ανακοίνωσε οι αγώνες κατάταξής (μπαράζ), σε όλες τις κατηγορίες, στα οποία παίρνουν μέρος συνολικά δεκατρείς ομάδες.

Αναλυτικά:
 
Μπαράζ ανόδου Α΄ΕΠΣΚ
 
Για άνοδο στην Α1 κατηγορία, θα παίξουν μπαράζ για μια θέση ή δύο, Αχιλλέας Νυμφών, ΑΟ Παξοί και Αστέρας Λιαπάδων. Θα γίνει πρώτα το παιγνίδι ΑΟ Παξών - Αστέρα Λιαπάδων στους Παξούς, αν κερδίσουν οι Παξοί, περνάνε στην επόμενη φάση, αν όχι, παίζουν νέο ματς σε ουδέτερο γήπεδο και μετράει η βαθμολογία στα δυο ματς, αν έχουμε ισοβαθμία, νικητής είναι οι Παξοί που τερμάτισαν πιο ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα και παίζουν στη συνέχεια με Αχιλλέα Νυμφών, με την ίδια διαδικασία. Στο ζευγάρι αυτό ο νικητής ανεβαίνει στην Α1, εκτός και αν ανέβει στην Γ΄ Εθνική ο Αστέρας Πετριτή, οπότε ανεβαίνουν και οι δυο ομάδες της β΄φάσης των μπαράζ. 
 
Β΄ΕΠΣΚ
 
Παίζουν χιαστή οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 2η και 3η στους ομίλους Βορρά και Νότου. Δηλαδή Βέλος - Ποσειδών Βιταλάδων και Κεραυνός Δραγωτινών - Αστέρας Σπαρτύλα δυο παιγνίδια, ένα στην έδρα κάθε αντιπάλου. Αυτός που συγκέντρωσε περισσότερους βαθμούς είναι νικητής του ζευγαριού, σε περίπτωση ισοβαθμίας μετράει το εκτός έδρας γκολ. Αν έχουμε απόλυτη ισοβαθμία, τότε στο 2ο ματς έχουμε παράταση και πέναλτι για να αναδειχθεί νικητής. Οι νικητές των ζευγαριών ανεβαίνουν στην Α κατηγορία ανα ανέβει ο Αστέρας Πετριτή, αλλιώς παίζουν αγώνα μεταξύ τους σε ουδέτερο γήπεδο, με παράταση και πέναλτι αν χρειαστεί και ο νικητής κερδίζει την άνοδο. 
 
Μπαράζ παραμονής Α1 ΕΠΣΚ
 
Θα παίξουν Κάβος - Ομόνοια και αν κερδίσουν οι γηπεδούχοι παραμένουν κατηγορία, αν όχι, έχουμε 2ο ματς σε ουδέτερο γήπεδο, αν έχουμε ισοβαθμία ο Κάβος θεωρείτε νικητής αφού τερμάτισε πιο ψηλά. Ο ηττημένος παίζει με τον ΟΦΑΜ με πλεονέκτημα έδρας και ίσους όρους, με τον ηττημένο του ζευγαριού αυτού να υποβιβάζεται. 
 
Α΄ΕΠΣΚ
 
Θα παίξουν Εθνικός Περουλάδων - Ολυμπιακός και αν κερδίσουν οι γηπεδούχοι παραμένουν κατηγορία, αν όχι, έχουμε 2ο ματς σε ουδέτερο γήπεδο, αν έχουμε ισοβαθμία ο Εθνικός θεωρείτε νικητής αφού τερμάτισε πιο ψηλά. Ο ηττημένος παίζει με τον Ατρόμητο Στρογγυλής με πλεονέκτημα έδρας και ίσους όρους, με τον ηττημένο του ζευγαριού αυτού να υποβιβάζεται. 
Η ΕΠΣΚ όρισε τους πρώτους αγώνες ως εξής: Τετάρτη 20/4/2016 ώρα 17:30: Κεραυνός Δραγωτινών - Αστέρας Σπαρτύλα. Πέμπτη 21/4/2016 ώρα 17:00: Γηπ. Καρουσάδων: Βέλος - Ποσειδών Βιταλάδων: Σάββατο 23/4/2016 ώρα 17:00: Γηπ. Λευκίμμης: Κάβος - Ομόνοια: Γηπ. Αυλιωτών: Εθνικός Περουλάδων -Ολυμπιακός και Γηπ. Παξών: ΑΟ Παξοί - Αστέρας Λιαπάδων (ορισμός).
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια