Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σύμβαση Δήμου– Περιφέρειας για παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο!

Περιφερειακό Συμβούλιο
14 Μαρτίου 2018 / 12:35

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Την υλοποίηση εργασιών στο εθνικό, επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο, καθαρισμούς σε κοίτες χειμάρρων και ρεμάτων και παρεμβάσεις πυροπροστασίας

προβλέπει η προγραμματική σύμβαση που θα κληθούν να υπογράψουν για ακόμη μια φορά η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ο Δήμος Ζακυνθίων και το θέμα θα απασχολήσει την προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα.

Στο πλαίσιο της σύμβασης αυτής, που θα έχει ισχύ μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2019 η Περιφέρεια και ειδικότερα η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς παραχωρεί στο Δήμο Ζακύνθου το πολυσυζητημένο μηχάνημα γκρέιντερ, ενώ ο Δήμος θα διαθέσει το προσωπικό για την χρήση του μηχανήματος.

Οι εργασίες που θα γίνουν στο οδικό δίκτυο θα περιλαμβάνουν την επούλωση λακκουβών στο Επαρχιακό και Εθνικό οδικό δίκτυο του Νομού Ζακύνθου ύστερα από υπόδειξη της Περιφέρειας με ψυχρή άσφαλτο που θα του διαθέτει η τελευταία, την κοπή της βλάστησης (χόρτα, καλάμια κ.λ.π.) που αναπτύσσεται στα ερείσματα του  Επαρχιακού και Εθνικού οδικού δικτύου με δικό του προσωπικό και εξοπλισμό του Δήμου Ζακύνθου, ύστερα από υπόδειξη των θέσεων από την Περιφέρεια, τη συντήρηση του πρασίνου (πότισμα , κλάδεμα, ξεχορτάριασμα, φύτευμα νέων φυτών κ.λ.π.) επί των σχετικών τμημάτων  του Επαρχιακού και Εθνικού οδικού δικτύου, με προσωπικό, εξοπλισμό και  υλικά του Δήμου, ύστερα από υπόδειξη των θέσεων από την Περιφέρεια, την εκτέλεση εργασιών σήμανσης, όπως η βαφή με ανακλαστικό χρώμα κίτρινης απόχρωσης των κρασπέδων των διαχωριστικών νησίδων στο Επαρχιακό και Εθνικό οδικό δίκτυο.

Η Περιφέρεια  θα διαθέτει το χρώμα στο Δήμο, ο οποίος με δικό του εξοπλισμό και προσωπικό θα εκτελεί την εργασία στις θέσεις που θα του υποδεικνύονται.

Στην σύμβαση τονίζεται πως σε προτεραιότητα τίθενται οι παρεμβάσεις για την Πολιτική Προστασία  ενώ γίνεται αναφορά και στα οχήματα που  κατά το παρελθόν είχαν παραχωρηθεί κατά χρήση  από την Περιφέρεια στο Δήμο και στον Σύνδεσμο Διαχείρισης  Στερεών Αποβλήτων Ζακύνθου με σύμβαση που είχε υπογραφεί το 2015 αλλά έχει λήξει.

Για τα μηχανήματα αυτά, που  βρίσκονται ακόμα στην  κατοχή του Δήμου και του ΦοΔΣΑ, η σύμβαση προβλέπει πως «θα διενεργηθεί επιτόπια αυτοψία από μηχανικούς της Περιφέρειας, οι οποίοι και θα αξιολογήσουν την κατάσταση και τη λειτουργικότητά τους. Σε περίπτωση που ένα ή περισσότερα από αυτά βρίσκονται σε λειτουργική κατάσταση, θα ακολουθήσει οικείο έγγραφο από την Περιφέρεια προς τον Δήμο που θα διαθέτει αυτά στον Δήμο στο πλαίσιο της παρούσας σύμβασης».

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Πηγή: ermisnews