Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οργανώσεις μελών ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Κέρκυρας: Αποσύρουμε την εμπιστοσύνη και στήριξή μας στη Δημοτική αρχή

ΣΥΡΙΖΑ
12 Μαρτίου 2018 / 13:39

ΚΕΡΚΥΡΑ. H ανακοίνωση των οργανώσεων μελών ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Κέρκυρας:

Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων της Κέρκυρας οι Οργανώσεις ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Κέρκυρας συνεδρίασαν την Κυριακή 11 Μάρτη 2018 και ομόφωνα αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

Δηλώνουμε πλέον ξεκάθαρα ότι αποσύρουμε την εμπιστοσύνη και στήριξή μας στη Δημοτική αρχή και τη παράταξη ΝΕΡΙΚΙ, για τη συνεχή διαφοροποίηση της Δημοτικής αρχής από τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και επειδή  -κατά την άποψή μας- η δημοτική αρχή έχει την κύρια ευθύνη για τη τετράχρονη στασιμότητα της ολοκληρωμένης διαχείρισης, την αθέτηση των προγραμματικών της θέσεων και το αδιέξοδο που έχει δημιουργήσει στη διαχείριση των απορριμμάτων στην Κέρκυρα, με  μεθοδευμένους χειρισμούς.

Μένουμε συνεπείς στις σταθερές μας θέσεις, οι οποίες εκφράζονται στην ομόφωνη απόφαση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας για τη διαχείριση των απορριμμάτων και παράλληλα δηλώνουμε την αταλάντευτη συμπόρευσή μας με τη κοινωνία κατά της αδειοδότησης και της λειτουργίας του παράνομου ΧΥΤΑ/Υ Λευκίμμης.

Καταδικάζουμε την οποιαδήποτε πρόθεση αστυνομικής καταστολής και βίας, και εκ των προτέρων θεωρούμε υπεύθυνους τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες, που σχεδιάζουν και μεθοδεύουν τη μεταφορά και ταφή σκουπιδιών στη Λευκίμμη, αλλά και όσους θεσμικούς τάσσονται υπέρ του ανοίγματος του ΧΥΤΑ χωρίς να ενοχλούνται από τις απόψεις οτί «και λίγη καταστολή θα χρειαστεί»’.

Δεν αγνοούμε τη διαχρονική κοινωνικοπολιτική αξία του κεντρικού προεκλογικού μηνύματος του ΣΥΡΙΖΑ  προς τις εκλογές του 2012, που γίνεται επίκαιρο σήμερα.

Αποφάσισαν χωρίς εμάς.

Προχωράμε χωρίς αυτούς.