Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πυροβολισμοί στον Άι Γιάννη- 5 τραυματίες

35χρονος Ρομά
12 Μαρτίου 2018 / 08:25

KEΡΚΥΡΑ. Συνελήφθη 35χρονος Ρομά την Κυριακή το μεσημέρι στον καταυλισμό στον Άγιο Ιωάννη καθώς ύστερα από διαπληκτισμό

με μέλη της οικογένειας του πυροβόλησε με καραμπίνα στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα να εξοστρακιστούν οι σφαίρες και να τραυματίσουν ελαφρά πέντε άτομα ανάμεσα τους και ανήλικα τα οποία  μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Συμφωνα με την ΕΛΑΣ πρόκειται για έναν 11χρονο, έναν 13χρονο, μία 12χρονη, έναν 19χρονο και έναν 41χρονο που βρίσκονταν δίπλα από το επεισόδιο.

Ο δράστης συνελήφθη την ίδια στιγμή, που οδηγούσε κλεμμένη μοτοσικλέτα για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή το περασμένο Σάββατο από την περιοχή της Αλεπούς Κέρκυρας.

Το κυνηγετικό όπλο κατασχέθηκε και όπως διαπιστώθηκε είχε κλαπεί και αυτό από οικία στην περιοχή της Χρυσίδας κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 14 και 15 Σεπτεμβρίου 2017.

Ο 35χρονος βαρύνεται με τις κατηγορίες της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών κατά συρροή και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων θα οδηγηθεί στις δικαστικές αρχές.

Η ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας
Συνελήφθη χθες (11-03-2018) το μεσημέρι στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, 35χρονος ημεδαπός, για επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατά συρροή και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, ο 35χρονος χθες το πρωί στην περιοχή Λιβάδι Ρόπα, διαπληκτίστηκε  αρχικά με μέλη της οικογένειας του και στη συνέχεια πυροβόλησε  με κυνηγετικό όπλο στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν ελαφρά  συνολικά πέντε (5) άλλα άτομα, ηλικίας από 11 έως 41 ετών, που βρισκόταν κοντά στο σημείο.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκε και κατασχέθηκε το κυνηγετικό όπλο, για το  οποίο διαπιστώθηκε ότι ο 35χρονος  είχε αφαιρέσει κατά την διάρρηξη κατοικίας την Πέμπτη  (14-09-2017), στην περιοχή Χρυσίδα Κέρκυρας.

Επιπλέον στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε  μια δίκυκλη μοτοσυκλέτα η οποία επίσης είχε αφαιρεθεί το Σαββάτο (10-03-2018), ενώ ήταν σταθμευμένη, στην περιοχή Αλεπού Κέρκυρας. 
Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποιεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας.
Ο 35χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.