Συλλαλητήριο στην Ορεστιάδα: Δημήτρη και Άγγελε, η σκέψη μας είναι μαζί σας!

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ. Συλλαλητήριο συμπαράστασης στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς Αγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, που κρατούνται στην Αδριανούπολη, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ορεστιάδα.

11
Μαρτίου / 2018Αίτημα των εκατοντάδων Ελλήνων πολιτών είναι να επιστρέψουν στην Ελλάδα ο ανθυπολοχαγός Αγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης, οι οποίοι συνελήφθησαν στον Έβρο πριν 11 ημέρες. 

Στην πλατεία της Ορεστιάδας συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου που ζήτησαν να υπάρξει παρέμβαση για να αφεθούν ελεύθεροι οι δύο Ελληνες αξιωματικοί. Αρκετοί από τους διαδηλωτές κρατούσαν ελληνικές σημαίες, ενώ συνεχώς έφτανε κοσμος με πούλμαν απο άλλες πόλεις της βορείου Ελλάδας.


Υπενθυμίζεται ότι τα ταξιδιωτικά γραφεία της Ορεστιάδας έχουν διακόψει όλες τις εκδρομές προς την Αδριανούπολη, ενώ έχουν σχεδόν μηδενιστεί τις τελευταίες μέρες και οι διελεύσεις Ελλήνων με αυτοκινητα από το τελωνείο των Καστανεών.

«Δεν περνάει κανένας στην Ανδριανούπολη», δήλωσε στο iefimerida ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης ο οποίος πρόσθεσε: «Στην πλειονότητα τους οι κάτοικοι της πόλης μας σταμάτησαν τις διελεύσεις στην Ανδριανούπολη. Πιστεύουμε ότι αυτός είναι ένας μοχλός πίεσης. Επίσης εκφράζουμε την πεποίθηση μας ότι οι δυο λαοί μπορούμε να συνυπάρχουμε ειρηνικά όπως κάναμε το προηγούμενο διάστημα. Είναι μια αυθόρμητη πρωτοβουλία των κατοίκων της Ορεστιάδας, που θεωρούν ότι αυτή η αντίδραση μπορεί να συμβάλλει έτσι ώστε να υπάρχει θετική κατάληξη για τους δυο στρατιώτες μας», καταλήγει ο κ. Μαυρίδης.

Ποδηλατοπορεία στις Καστανιές

Νωρίτερα, δεκάδες ποδηλάτες του ποδηλατικού συλλόγου «Ρήσος» Ορεστιάδας, συμμετείχαν σε ποδηλατοπορεία προς το τελωνείο Καστανεών, όπου βρίσκονταν από νωρίς το πρωί αστυνομικές δυνάμεις. Στην πορεία πήραν μέρος άνθρωποι όλων των ηλικιών, ενώ παρά τους αρχικούς φόβους της αστυνομίας, δεν παρεισέφρησαν ακραία στοιχεία.


Πηγή:iefimerida.gr