Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σήμερα η κρίσιμη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τα απορρίμματα

ΣΥΡΙΖΑ
10 Μαρτίου 2018 / 08:16
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνεδριάζει σήμερα η νομαρχιακή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την χθεσινή αναβολή της λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων ορισμένων μελών.

Αργά το βράδυ ωστόσο συνεδρίασε μέχρι τις 2 τα ξημερώματα η γραμματεία του κόμματος με μοναδικό θέμα συζήτησης το εκρηκτικό ζήτημα των απορριμμάτων στην Κέρκυρα.
Δεδομένων των κοινωνικών διαστάσεων που έχει λάβει το ζήτημα αλλά και της αντίθεσης της Νομαρχιακής Κέρκυρας στη λειτουργία του ΧΥΤΥ Λευκίμμης, η παρουσία του γ.γ. Διαχείρισης Αποβλήτων Ευάγγελου Καπετάνιου και των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Άγγελου Γκόγκογλου και Πέτρου Καραγιώργου, καθιστά τη συνεδρίαση ιδιαίτερα κρίσιμη. Πολλώ δε μάλλον όταν ο συντονιστής της Νομαρχιακής Γιάννης Κρητικός έχει δηλώσει δημόσια ότι σκέφτεται ακόμα και την παραίτηση. Ο βουλευτης Κώστας Παυλίδης μιλώντας στο enimerosi.com δήλωσε επ΄αυτού: «Αν υπάρξουν παραιτήσεις, τορπιλίζεται η κοινή προσπάθεια να ανοίξει ο διάλογος με την κοινωνία. Πρέπει να χαμηλώσουμε τους τόνους εσωκομματικά και να βγούμε σε ανοικτό διάλογο. Οι λύσεις είναι δεδομένες αυτή τη στιγμή, το Τεμπλόνι και η Λευκίμμη, εφόσον η μεταφορά εκτός του νησιού αποκλείεται. Άλλη λύση για το μεσοδιάστημα των τριών χρόνων δεν υπάρχει»
Στον διαφαινόμενο κίνδυνο να "σπάσει" η οργανωτική συνοχή του κόμματος, τα μέλη της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο Συντονιστής του Υπουργείου Εσωτερικών σε θέματα διαχείρισης αποβλήτων, Ευάγγελος Καπετάνιος, έχουν επιστρατευθεί στον αγώνα να καμφθεί το μέτωπο των αντιδρώντων και να προχωρήσει ο "οδικός χάρτης" της διαχείρισης, σύμφωνα με τον εγκεκριμένο ΠΕΣΔΑ. Μάλιστα δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να έρθουν στην Κέρκυρα  και άλλα στελέχη των Υπουργείων, αν χρειαστεί.  
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.