Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΖΑΚΥΝΘΟΣ Ι : Προσωρινή διακοπή δρομολογίων λόγω σοβαρής βλάβης

Έκτακτη επιθεώρηση
09 Μαρτίου 2018 / 08:56

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Έκτακτη επιθεώρηση διενεργήθηκε, το βράδυ της Τετάρτης, από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων του Λιμεναρχείου Ζακύνθου,

 στο επιβατηγό “ΖΑΚΥΝΘΟΣ Ι” Ν.Π. 9684, μετά τον κατάπλου του στον οικείο λιμένα. 

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκαν πολύ σοβαροί κραδασμοί στο κύριο κατάστρωμα του πλοίου, με αποτέλεσμα να του απαγορευθεί ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.  

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, κινήθηκε παράλληλα η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ τα δρομολόγια της πορθμειακής γραμμής Κυλλήνης-Ζακύνθου, εξυπηρετούνται από λοιπά δρομολογημένα πλοία. 

Απόσπασμα απο το δημοσίευμα του imerazante.gr
Ακινητοποιημένο λόγω βλάβης παραμένει προσωρινά το Ε/Γ-Ο/Γ ΖΑΚΥΝΘΟΣ Ι.
Σύμφωνα με τηλεφωνήματα αναγνωστών της εφημερίδας οι οποίοι επέβαιναν στο τελευταίο χθεσινοβραδινό δρομολόγιο από Ζάκυνθο για Κυλλήνη, κατά τη διάρκεια του πλου ακούγονταν κάποιοι θόρυβοι, κραδασμοί και διαρκείς τριγμοί από το μηχανοστάσιο που τρομοκράτησαν τους επιβάτες.
 
Αμέσως ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο και Κλιμάκιο Επιθεωρητών έλεγξε το πλοίο με αποτέλεσμα να ζητηθεί η προσωρινή απαγόρευση του απόπλου έως ότου αποκατασταθεί το πρόβλημα που προέκυψε μετά από επιβεβλημένο δεξαμενισμό. Σε τηλεφωνική επικοινωνία της εφημερίδας με το Λιμεναρχείο Ζακύνθου αφενός επιβεβαιώθηκε το γεγονός, αφετέρου άγνωστο παραμένει πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη.