Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το Εργατικό Κέντρο για την επεισοδιακή συνέλευση των αντιπροσώπων

εργατικό κέντρο
08 Μαρτίου 2018 / 16:24

Η πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται στην επεισοδική συνέλευση των αντιπροσώπων, την Τετάρτη.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πραγματοποιήθηκε χθες η ετήσια Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων των σωματείων της δύναμης του Εργατικού Κέντρου, όπου η πλειοψηφία των αντιπροσώπων υπερψήφισε ομόφωνα τόσο τον Διοικητικό και Οικονομικό Απολογισμού το 2017, όσο και τον Οικονομικό Προϋπολογισμό του 2018.
Οι συνθήκες μέσα στις οποίες πραγματοποιήθηκε η Συνέλευση ήταν, όπως αναμενόταν, εξαιρετικά αντίξοες και αντιδημοκρατικές αφού τάγμα του ΠΑΜΕ με μπροστάρη την ηγεσία του τοπικού ΚΚΕ, εισέβαλε στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του ΕΚΚ, επιδεικνύοντας αξιοθαύμαστη ρώμη και ζηλευτή αποφασιστικότητα, διαγκωνίζοντας πόρτες, έπιπλα και νομίμως παρευρισκομένους. Τούτη τη φορά, βέβαια, υπερέβησαν ακόμα και τα δικά τους εσκαμμένα, αφού έφτασαν στο σημείο να παρεμποδίζουν την παρουσία και εν τέλει να προπηλακίζουν και να καθυβρίζουν εκπροσώπους του Τύπου, οι οποίοι προσπαθούσαν κάνουν τη δουλειά τους, καταγράφοντας τα τεκταινόμενα.
Αξίζει να αναφερθεί ότι οι συντεταγμένες δυνάμεις των αυτόκλητων υπερηρώων της εργατικής τάξης αποτελούνταν αμιγώς από συνδικαλιστικά στελέχη του Ιδιωτικού Τομέα, ήτοι, κομματάρχες, δημοσίους υπαλλήλους, ελεύθερους επαγγελματίες, άνεργους, άεργους, φοιτητές και αρκετούς ανυποψίαστους που τους κάλεσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων με την πρόφαση ότι θα ενημερωθούν για οφειλόμενά τους από το ξενοδοχείο που εργάζονται.
Όπως και να έχει, φάνηκε για μία ακόμη φορά ότι οι νόμιμες, δημοκρατικές, υγιείς συνδικαλιστικές διαδικασίες δε μπορούν να παρεμποδιστούν από τις μειοψηφικές δυνάμεις μιας παράταξης που λειτουργεί σε καθεστώς ολοκληρωτισμού, κομματικής εξάρτησης και βίαιων πρακτικών, παράγοντες που νομοτελειακά βάζουν το συμφέρον του εργαζομένου σε δεύτερη μοίρα.
Το Εργατικό Κέντρο δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει και αυτή τη χρονιά να προστατεύει τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους με όλα τα μέσα που μας παρέχουν οι Νόμοι, χωρίς σημαιάκια, φανφάρες και ψεύτικα λόγια.