Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Let΄s do it Greece 2016! απ΄ τους προσκόπους στο Βίδο

Let΄s do it Greece 2016
19 Απριλίου 2016 / 10:24

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μήνυμα έστειλαν οι πρόσκοποι της Κέρκυρας την Κυριακή ότι η προστασία και αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος είναι ευθύνη όλων.

Ηλιόλουστο το κυριακάτικο πρωινό και 15 ενήλικα στελέχη του προσκοπισμού, φίλοι του Προσκοπικού Κέντρου Βίδο Γιοκάρενα, στρώθηκαν στη δουλειά μέχρι σχεδόν τη δύση του ηλίου. Με πριόνια και τσουγκράνες προχώρησαν στην αποκοπή και το κάψιμο των φοινίκων του κέντρου που, όπως και τα περισσότερα φοινικοειδή της Κέρκυρας, προσβλήθηκαν από το καταστροφικό κόκκινο σκαθάρι. Η δράση έγινε στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Εθελοντικής Εκστρατείας “Let's do it Greece 2016”, μέρος της παγκόσμιας πρωτοβουλίας ''Let's do it World'' που οραματίζεται την παγκόσμια περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση με συμμετοχή 108 χωρών και 8.000.000 εθελοντών. Στην εκστρατεία συμμετέχουν εθελοντικές ομάδες, σύλλογοι, πρόσκοποι, οδηγοί, σχολεία, φορείς, δήμοι και κάτοικοι που καθαρίζουν τις ζώνες ευθύνης τους και στέλνουν με αυτό τον τρόπο ένα μήνυμα αισιοδοξίας για την προστασία και αναβάθμιση του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος.

Επίπονο το εγχείρημα

Στη δράση της Κυριακής συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι Σπύρος Κουτάγιας, περιφερειακός έφορος Κέρκυρας, Σταύρος Σπίνουλας, έφορος κατασκηνωτικού κέντρου Βίδο, Νίκος Χοντρογιάννης, έφορος ακίνητης περιουσίας, Γιώργος Καγκουρίδης, πρώην περιφερειακός έφορος, Φρίντα Καγκουρίδη, Γιώργος Λαβράνος και Χρήστος Μοντεσάνος, μέλη του ΕΚΣ Βίδο, αλλά και η Μαρί Σέρβου, έφορος κοινωνικής προσφοράς. Το εγχείρημα δεν ήταν απλό. Απαιτούσε επίπονη προσπάθεια. Δια του λόγου το αληθές, όσοι τρυπήθηκαν από τα φοινικόφυλλα ανακάλυψαν τις καταπραϋντικές ιδιότητες του ταπεινού πεντάνευρου που υπάρχει σε αφθονία στο νησί. Οι πρόσκοποι τα κατάφεραν περίφημα, έσβησαν την εικόνα φθοράς που έδιναν οι νεκροί φοίνικες και ανανέωσαν το ραντεβού για μια δεντροφύτευση το φθινόπωρο. Keep scouting!