Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας για την Ημέρα της Γυναίκας

Ημέρα της Γυναίκας
08 Μαρτίου 2018 / 08:52

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Η σημερινή ημέρα δεν είναι ημέρα γιορτής είναι μέρα επαγρύπνησης» αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμά της η Νικολέτα Πανδή

Η 8η Μάρτη, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας είναι η μέρα που κάθε χρόνο μας υπενθυμίζει τους αγώνες, τις θυσίες και τα επιτεύγματα των γυναικών όλου του κόσμου για περισσότερα από 160 χρόνια. Σήμερα θυμόμαστε τους αγώνες των εργατριών της Νέα Υόρκης ενάντια στην διπλή εκμετάλλευση και τιμάμε τα δίκαια αιτήματά τους για αξιοπρέπεια στη ζωή και την εργασία, μέσω και της άρσης της ανισοτιμίας μεταξύ ανδρών και γυναικών και της κατάργησης της εκμετάλλευσης της γυναίκας.
            Ακόμα και σήμερα τα αιτήματα αυτά παραμένουν ανεκπλήρωτα. Οι γυναίκες,   αντιμετωπίζουν συχνά, περιστατικά κακοποίησης, βίας και παρενόχλησης. Τα εμπόδια αναφορικά με τις ευκαιρίες ανέλιξης στον επαγγελματικό τομέα είναι συχνά και πολλές φορές προκύπτουν εξαιτίας και του πολλαπλού κοινωνικού τους ρόλου. Το αίτημα για την ισότιμη πρόσβαση των γυναικών σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής ζωής παραμένει ακόμη και σήμερα εν πολλοίς αναπάντητο.
            Η σημερινή ημέρα δεν είναι ημέρα γιορτής, είναι μέρα επαγρύπνησης!
Η άρση των διακρίσεων απέναντι στις γυναίκες, δεν είναι ένα θέμα που αφορά μόνο την ισοτιμία, την ισονομία και τη δικαιοσύνη στον κόσμο. Η ισότητα των φύλων αποτελεί αναγκαία συνθήκη για την εξασφάλιση της ειρήνης, της προόδου και της κοινωνικής ευημερίας, και είναι αγώνας για τη δημοκρατία.
 
 Η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή