Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οξύνεται η κόντρα στο Εργατικό Κέντρο

Εργατικό Κέντρο
07 Μαρτίου 2018 / 12:56

ΚΕΡΚΥΡΑ. Νέο επεισόδιο στη μετωπική της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου με το ΠΑΜΕ αναμένεται με αφορμή την πρόσκληση για την αποψινή, γενική συνέλευση των αντιπροσώπων του Κέντρου.

Oi παροικούντες την Ιερουσαλήμ θυμούνται ότι η νέα όξυνση στις σχέσεις πλειοψηφίας - μειοψηφίας στην διοίκηση ξεκίνησε αμέσως μετά το τελευταίο συνέδριο όταν οι αντιπρόσωποι του ΠΑΜΕ προσέφυγαν αμφισβητώντας την εγκυρότητα της εκλογής Χαλικιόπουλου. Οι ανακοινώσεις που αναταλλάχθηκαν ήταν σε πολύ ψηλούς τόνους και με σκληρή, απαξιωτική γλώσσα εκατέρωθεν.

Το επόμενο επεισόδιο είχε να κάνει με τους αντιπροσώπους των σωματείων της δύναμης του ΠΑΜΕ στη γενική συνέλευση. Οι Σύνδεσμοι ξενοδοχοϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων κατήγγειλαν πρόσπάθεια της διοίκησης του Ε.Κ. να τους εξαιρέσει του σώματος. Η διοίκηση Χαλικιόπουλου αντέτεινε είτε ότι δεν εξελέγησαν και πάντως δεν κοινοποιήθηκαν οι αντιπρόσωποι των δυο Συνδέσμων σ' αυτήν. Κι αυτή ήταν μια ακόμα αφορμή για ένταση.

Το αποκορύφωμα προβλέπεται με την γενική συνέλευση που καλείται το απόγευμα ενώ ο πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων πρόσφατα κατήγγειλε ότι ουδέποτε υπήρξε τέτοια απόφαση της διοίκησης και ως εκ τούτου δεν έγινε πρόσκληση, όπως προβλέπεται. Η άλλη πλευρά διατείνεται ότι το ΠΑΜΕ κάνει καθυστέρηση ώστε να προλάβουν να ενσωματωθούν οι αντιπρόσωποι του Συνδέσμου ιδιωτικών υπαλλήλων στο σώμα. Ο Στ. Πελάης επιμένει ότι δεν υπάρχει πρόκληση για συνέλευση σήμερα και εφόσον η διοίκηση Χαλικιόπουλου αποπειραθεί κάτι τέτοιο τότε θα προσβάλει τις διαδικασίες ως αυθαίρετες.