Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναρωτιόμουν που είναι η Ελλάδα και δεν έπαιρνα απάντηση!

Νικολιτς
18 Απριλίου 2016 / 19:20

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μ΄ ένα ρητορικό λογοπαίγνιο σε δημοσιογραφική ερώτηση, του τύπου "... σε ποιον αρέσει αυτή η Ευρώπη;" ο πρόεδρος της Σερβίας, Τ. Νίκολιτς έδωσε το στίγμα της χώρας του σε σχέση με τα τελευταία γεγονότα και το προσφυγικό.

"Είναι ένα πρόβλημα που μπήκε ανάμεσά μας και απειλεί τις σχέσεις μας", είπε, "από την στιγμή που χώρες της Ευρώπης περιχαρακώθηκαν στην εθνική τους γραμμή". "Δύσκολα μπορεί να γίνει η διάκριση πρόσφυγα με μετανάστη καθόσον αναρρωτιέται κανείς "δεν έχει ανθρώπινα δικαιώματα εκείνος που ξενιτεύεται επειδή πεινάει;". "Ούτε η Τουρκία μπορεί από μόνη της να λύσει το πρόβλημα, χρειάζεται μια συνολικότερη πολιτική λύση".
"Η Σερβία ούτως ή άλλως δεν είναι χώρα προορισμού μεταναστών και προσφύγων όμως οι χειρισμοί που έγιναν απείλησαν να χαλάσουν και τις μεταξύ μας σχέσεις. Δυο φορές κλήθηκα και μετείχα σε συναντήσεις ηγετών ευρωπαϊκών χωρών για το προσφυγικό και δεν ήταν εκεί η Ελλάδα. Κι όταν ρώτησα τους διοργανωτές γιατί, δεν πήρα κάποια απάντηση", συμπλήρωσε ο Τ. Νίκολιτς.
Όσο για τα Βαλκάνια: "Η Σερβία ζητάει να μην αναγνωριστεί κρατική υπόσταση στο Κοσσυφοπέδιο και παραμένει ευγνώμων απέναντι σε χώρες, όπως η Ελλάδα, που δεν το έχουν κάνει"!