Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κρήτη: 1,3 τόνος χασίς σε πλοίο ανοιχτά της Ιεράπετρας (video-pics)

χασίς
03 Μαρτίου 2018 / 17:14

Κινηματογραφική καταδίωξη από το Λιμενικό -Συμμετείχαν και οι Ειδικές Δυνάμεις του Σώματος, στην από θαλάσσης και αέρος επιχείρηση

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ. Τεράστια ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης, καλά κρυμμένη στα «έγκατα» του πλοίου, εντόπισε το Λιμενικό στην Ιεράπετρα. Το χασίς που βρέθηκε σε μορφή «σοκολάτας» ξεπερνά τον έναν τόνο. Εκτιμάται πως φτάνει τον 1,5 και ακόμα οι έρευνες δεν έχουν τελειώσει!

Το πλοίο, με ξένη σημαία και πλήρωμα τέσσερις υπηκόους Συρίας, ακινητοποιήθηκε μετά από ρεσάλτο των Λιμενικών, χθες τα ξημερώματα, 40 ναυτικά μίλια νότια της Κρήτης, κοντά στην Ιεράπετρα.

Το πλοίο, ρυμουλκό σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ξεκίνησε από την Κύπρο ακολουθώντας το δρομολόγιο για λιμάνι της Ισπανίας. 

 

Τα ξημερώματα, μετά και από εντολή του αρχηγείου του Λιμενικού και πληροφορίες ότι τελικά το πλοίο μεταφέρει ναρκωτικά, ξεκίνησε η επιχείρηση καταδίωξης του ρυμουλκού -υπό την εποπτεία και συμμετοχή του Περιφερειακού Διοικητή Λιμενικού Κρήτης, κ. Αλεξανδράκη- το οποίο αφού ακινητοποιήθηκε από τους λιμενικούς και πραγματοποιήθηκε νηοψία, οδηγήθηκε σε όρμο της Ιεράπετρας.

Κατά μήκος του καταστρώματος και σε ειδικές κρύπτες έχουν εντοπισθεί μέχρι αυτή την ώρα σχεδόν δύο τόνοι κατεργασμένης κάνναβης, συσκευασμένοι σε πακέτα με τη μορφή πάστας «σοκολάτας».

Οι έρευνες εντός του πλοίου συνεχίζονται και κάθε πακέτο που εντοπίζεται αφού ανιχνευτεί το περιεχόμενό του ζυγίζεται ώστε να υπάρξει πλήρης καταγραφή του παράνομου φορτίου των ναρκωτικών.

Η επιχείρηση στην Κρήτη

Το σκάφος με τα ναρκωτικά ήταν υπό παρακολούθηση από ειδική ομάδα του Λιμενικού από την Παρασκευή (02.03.2018). Αρχικά θεωρούνταν ύποπτο πως μετέφερε εκρηκτικά και πυρομαχικά.


 

Σύμφωνα με πληροφορίες στην επιχείρηση συμμετείχε αρχικά το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης 060. Εκείνο εντόπισε το σκάφος μήκους περίπου 20 μέτρων. Στη συνέχεια ζητήθηκε από τoν Κλάδο Ασφάλειας του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος να σπεύσει προς ενίσχυση και δεύτερο πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης ΠΑΘ με κλιμάκιο στελεχών των ειδικών δυνάμεων.

Στην επιχείρηση πήραν μέρος δύο αεροσκάφη, ένα του Λιμενικού και ένα λετονικό της Frontex.

Καλά κρυμμένο το χασίς

Οι έρευνες έφεραν αποτέλεσμα το μεσημέρι του Σαββάτου (03.03.2018). Τότε κατάφεραν οι άνδρες του Λιμενικού από Κάρπαθο και Κρήτη να βρουν τα ναρκωτικά, που ήταν καλά κρυμμένα στα «έγκατα» του σκάφους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για να βρεθεί η «σοκολάτα» επιστρατεύτηκαν πριόνια, τρυπάνια και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος. 
Τα ναρκωτικά ήταν καλά κρυμμένα σε διπλά πατώματα. Βρέθηκαν στην πρύμνη του σκάφους αλλά έρευνα θα γίνει και στην πλώρη γιατί δεν αποκλείεται να έχουν αποθηκευτεί κι εκεί πακέτα «σοκολάτας».
 

Είχε χαρακτηριστικό ότι για να βρεθεί η «σοκολάτα» επιστρατεύτηκαν πριόνια, τρυπάνια και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος.

Τα ναρκωτικά ήταν καλά κρυμμένα σε διπλά πατώματα. Βρέθηκαν στην πρύμνη του σκάφους αλλά έρευνα θα γίνει και στην πλώρη γιατί δεν αποκλείεται να έχουν αποθηκευτεί κι εκεί πακέτα «σοκολάτας».














Ήδη περισσότερα από 30 «πακέτα» έχουν βρεθεί και εκτιμάται ότι το βάρος τους ξεπερνά τον 1 τόνο!

Οι τέσσερις Σύροι, μέλη του πληρώματος, έχουν συλληφθεί.

Πηγή: Newsit.gr -Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και radiolasithi.gr