Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Στ. Γκίκας ενημερώθηκε για τις εργασίες συντήρησης του Αεροδρομίου Κέρκυρας

Αεροδρόμιο Κέρκυρας
28 Φεβρουαρίου 2018 / 14:56

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επίσκεψη στον Διεθνή Αερολιμένα Κέρκυρας «Ιωάννης Καποδίστριας» πραγματοποίησε χθες ο πρ. Βουλευτής Κερκύρας της ΝΔ, Στέφανος Γκίκας,

ο οποίος ενημερώθηκε από τον Διευθυντή του Αεροδρομίου κ. Σπύρο Κωστούρο για τον προγραμματισμό και την πορεία των έργων, τα χρονοδιαγράμματα παραδόσεων, τις βελτιώσεις - αναβαθμίσεις, κλπ. Ο κ. Γκίκας επισκέφθηκε επίσης το εργοτάξιο και ενημερώθηκε από τον υπεύθυνο των έργων και εργοταξιάρχη κ. Θεόδωρο Βέλλιο. Ο κ. Γκίκας έλαβε την διαβεβαίωση ότι μέχρι το Πάσχα θα έχουν ολοκληρωθεί οι βασικές εργασίες συντήρησης του Αεροδρομίου.

Μετά την επίσκεψη ο κ. Γκίκας μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Επισκέφθηκα σήμερα τον Αερολιμένα Κέρκυρας, όπου ενημερώθηκα ενδελεχώς από τον Αερολιμενάρχη κ. Σπύρο Κωστούρο για την πρόοδο των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη και ζήτησα να πληροφορηθώ, κατά πόσον το αεροδρόμιό μας θα είναι έτοιμο μέχρι το Πάσχα για να υποδεχθεί τους πολυπληθείς επισκέπτες μας.
Από την ενημέρωση που είχα, προκύπτει ότι τα έργα συντήρησης και επισκευών στα υπάρχοντα κτήρια, καθώς και στον διάδρομο από-προσγείωσης αεροσκαφών και στην πίστα, θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου φέτος.
Επίσης η βελτίωση των υποδομών, όπως οι χώροι διαχείρισης των αποσκευών, η τοποθέτηση νέων τουαλετών, η επισκευή των στεγάστρων κλπ, επίσης θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το Πάσχα.


Όσον αφορά στο νέο κτήριο των 11.000 τμ, η θεμελίωση θα ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες και προβλέπεται η ένωσή του με το υπάρχον. Θα είναι ένα έργο αξίας 35 εκατομμυρίων ευρώ και όπως με ενημέρωσε ο υπεύθυνος του Εργοταξίου κ. Βέλλιος, θα αναβαθμίσει σημαντικά το αεροδρόμιό μας, αφού θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τις τελευταίες προδιαγραφές.

Συμπερασματικά, από την ενημέρωση που είχα, συνάγεται ότι το αεροδρόμιο θα είναι έτοιμο ουσιαστικά από φέτος το Πάσχα, ενώ για την πλήρη του μορφή θα απαιτηθούν 2-3 χρόνια.
Ανέφερα στον κ. Αερολιμενάρχη ότι επιθυμία και επιδίωξη όλων, είναι το αεροδρόμιό μας να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους επισκέπτες, να είναι σύγχρονο, λειτουργικό και ασφαλές και εντέλει να συναγωνίζεται τα σύγχρονα ευρωπαϊκά αεροδρόμια. Μόνον τότε θα αυξηθεί ο κύκλος εργασιών του, με προφανή οφέλη και για την τοπική μας οικονομία».