Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναβιώνουν μέρες του 2016 με τα σκουπίδια!

ΧΥΤΑ
26 Φεβρουαρίου 2018 / 12:08
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Όλα δείχνουν ότι η εγκατάσταση στο Τεμπλόνι θα παραμείνει ανενεργή, τουλάχιστον μέχρι την επιστροφή της κερκυραϊκής αντιπροσωπείας από την Αθήνα. Η μακρά συνάντηση της Εισαγγελέα και του Αστυνομικού Δ/ντή με τους δημότες που απειλούν να εμποδίσουν τα απορριμματοφόρα...

... το μοναδικό αποτέλεσμα που είχε είναι η παράταση αυτής της εύθραστης εκεχειρίας, που σε κάθε περίπτωση σημαίνει πρόβλημα για την όποια διαχείριση των σκουπιδιών γίνεται έως σήμερα εκεί, με την λειτουργία της διάταξης των μηχανισμών του δεματοποιητή. «Έτσι το σύστημα τινάζεται στον αέρα εφόσον δεν υπάρχει εκτός αυτής καμιά εναλλακτική λειτουργία» είχε πει με δραματικό τρόπο την Κυριακή στο Τεμπλόνι, ο δήμαρχος.
Ίσως αυτή είναι και η ερμηνεία του εκνευρισμού του Κ. Νικολούζου στους διαδρόμους του Δικαστικού Μεγάρου, καθώς διαμορφώνεται πάλι η ατμόσφαιρα του 2016. Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι η κρίση εκδηλώνεται αυτή τη φορά αρκετά νωρίς σε σχέση με την τουριστική περίοδο. Το μεγάλο αρνητικό όμως προκύπτει από την εξάντληση των ορίων, τόσο της τεχνικής και των μεθόδων όσο και της υπομονής των πάντων, γεγονός άλλωστε που έδωσε τον τόνο και στην ταραχώδη, κυριακάτικη συνέλευση στο Τεμπλόνι.
Οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα υποσχέθηκαν στην Εισαγγελέα ότι θα καλέσουν και αυτοί λαϊκή συνέλευση, ώστε να θέσουν στην κρίση ενός εκάστου αν θα πρέπει να γίνει ο αποκλεισμός ή όχι. Αυτή η διαδικασία υποσχέθηκαν να γίνει απόψε (Δευτέρα). Αύριο (Τρίτη) η κ. Τατάκη πηγαίνει στο Τεμπλόνι. Ο Δήμος δεν θα στείλει ούτε απόψε απορριμματοφόρα στο Τεμπλόνι έτσι ώστε να αποφευχθεί η πυροδότηση της ατμόσφαιρας. Με τούτα και με 'κείνα, και κάπως έτσι θα φτάσουμε στην Τετάρτη με την πόρτα του ΧΥΤΑ ν' ανοιγοκλείνει μόνον για τους λιγοστούς εργαζόμενους και τα σκουπίδια να συσσωρεύονται έξω από τον Βιολογικό, στις Αλυκές του Ποταμού... Αμέσως μετά; Καλή Ανάσταση νάχουμε!
Α ναι, και στην Καλαμάτα περιμένουν τον πρωθυπουργό στο «αναπτυξιακό» να του πουν κι αυτοί για το αδιέξοδό τους με τα σκουπίδια. Ο... ομφαλός της Γης αρχίζει να καλύπτει μεγάλο μέρος του εθνικού χώρου! Μήπως είναι λαθεμένος και πάντως ξεπερασμένος ο εθνικός σχεδιασμός διαχείρισης απορριμμάτων;
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.