Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Ι.Μ. Κερκύρας

Μητροπολιτικός Ναός
25 Φεβρουαρίου 2018 / 13:00

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό της Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Σαλώνων κ. Αντωνίου.

Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος επεσήμανε ότι η Ορθοδοξία δεν είναι μια ιδεολογία.

Ο Ορθόδοξος Χριστιανός πρεσβεύει την ορθή πίστη, την παραδεδομένη από τον ίδιο τον Ιησού Χριστό και τους Αγίους Αποστόλους Του. Ακόμη,  η πίστη στον Χριστό δεν είναι θρησκεία, καθότι η τελευταία είναι η προσπάθεια του ανθρώπου να βρει τον Θεό.

Απεναντίας ο Χριστιανισμός είναι η αποκάλυψη του Τριαδικού Θεού εις τον κόσμο. Το δεύτερο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, ο Υιός, εξ αγάπης γίνεται άνθρωπος, για να σώσει το πλάσμα Του.

Επιπλέον ο κ. Αντώνιος αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη ευλογία που έχει η Κέρκυρα, να φιλοξενεί τα άφθαρτα λείψανα των Αγίων Σπυρίδωνος Τριμυθούντος και Θεοδώρας της Αυγούστης, που υπερμάχησαν αμφότεροι για την Ορθόδοξη Πίστη μας.

Ο μεν Άγιος Σπυρίδων στην Α’ Οικουμενική Σύνοδο, η δε Αγία Θεοδώρα επικύρωσε τις αποφάσεις της Ζ’ Οικουμενικής.

Καταλήγοντας ο Επίσκοπος Σαλώνων ευχήθηκε όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί να αξιωθούν να γίνουν πολίτες της Βασιλείας των Ουρανών, δοξολογώντας τον εν Τριάδι προσκυνούμενο Θεό.



Να σημειωθεί τέλος ότι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών η λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος της Αγίας Θεοδώρας πραγματοποιήθηκε εντός του ναού, προεξάρχοντος του κ. Αντωνίου.