Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Για κατάληψη στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου κάνουν λόγο περίοικοι - Ο Δήμαρχος λέει ότι οι εργαζόμενοι είναι στη θέση τους

Τεμπλόνι
24 Φεβρουαρίου 2018 / 09:12

Ομάδα περιοίκων κρέμασε πανό στην πύλη του ΧΥΤΑ, κάνοντας λόγο για δυναμική κινητοποίηση. Ο Εξωραϊστικός Τεμπλονίου, που καλεί την Κυριακή σε ευρεία σύσκεψη δεν έχει σχέση με την κίνηση αυτή.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Παράσταση διαμαρτυρίας στην εγκατάσταση στο Τεμπλόνι έκανε το πρωί του Σαββάτου ομάδα που αναφέρεται στην Επιτροπή Αγώνα.
Το γεγονός καταγράφηκε σύμφωνα με τα στερεότυπα σαν κατάληψη και κλείσιμο του χώρου, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται από τη δημοτική Αρχή.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κ. Νικολούζο, που επιστρέφει το απόγευμα του Σαββάτου από την Αθήνα, οι εργαζόμενοι βρίσκονται στη θέση τους στην εγκατάσταση.
Το πρωινό του Σαββάτου δεν εναποτίθενται σκουπίδια εκεί, έτσι που δεν έχει αναγνωριστεί η πρόθεση των διαμαρτυρομένων να εμποδίσουν τη λειτουργία της.

Ο Κώστας Νικολούζος, σύμφωνα με τις δηλώσεις του στο enimerosi.com, επικοινώνησε με την Αστυνομία και ζήτησε την αρωγή της ώστε να μην σταματήσει η λειτουργία της εγκατάστασης.
Το enimerosi.com επικοινώνησε και με τον εκπρόσωπο της Επιτροπής, Χρήστο Ουζούνογλου, όποιος είπε ότι οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι και θα το τραβήξουν όσο πάει.
«Ήδη έχουν μεταφέρει το κομπόστ και αναδίδεται δυσοσμία σε απόσταση 20 και 30 χιλιομέτρων. Το καλοκαίρι αφού μείνουν τα δέματα ως έχουν θα δημιουργηθεί πρόβλημα σε όλες τις περιοχές της Μέσης Κέρκυρας. Εμείς πλέον απαιτούμε μία λύση από τη Δημοτική Αρχή».
Τα αιτήματα της Επιτροπής είναι: να φύγουν τα δέματα από το Τεμπλόνι χωρίς να υποδεικνύουν που θα πρέπει να πάνε ωστόσο, να λειτουργήσει σωστά ο ΧΥΤΑ για το μεσοδιάστημα καθώς και η σωστή λειτουργία του δεματοποιητή .
Επίσης η άμεση έναρξη εργασιών με σκοπό να αποκατασταθούν τα Κύτταρα και καμιά περαιτέρω διαχείριση πλέον στη Μέση Κέρκυρα.