Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ΔΕΔΔΗΕ αναζητά άνθρωπο να της υποδείξει το σημείο που έχει πέσει το δέντρο

Λευκίμμη
23 Φεβρουαρίου 2018 / 12:27

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένα μεγάλο δέντρο στην περιοχή Κυρά της Λευκίμμης έχει πέσει από την Τρίτη 13 του μηνός σε καλώδια στύλου της ΔΕΔΔΗΕ

λόγω της κακοκαιρίας και ακόμη παραμένει εκεί μέχρι και σήμερα την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές.
Το δέντρο ουσιαστικά συγκρατείται από τα καλώδια για να μη πέσει στο δρόμο όπως φαίνεται στη φωτογραφία και ελλοχεύει αρκετούς κινδύνους αλλά και επερχόμενη διακοπή ρεύματος στην περιοχή.
Κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν για αδιαφορία τους αρμόδιους φορείς ΔΕΔΔΗΕ και Πυροσβεστική.
Μάλιστα με ανάρτηση στη σελίδα «Τα παράπονα σου στο Δήμαρχο» ένας εκ των κατοίκων αναφέρει «Λευκίμμη, περιοχή Κυράς. Από την Τρίτη 13/2 κι ακόμη ένας υπεύθυνος δεν έχει εμφανιστεί παρόλα τα τηλέφωνα σε ΔΕΗ και πυροσβεστική» με σωρεία παραπόνων στα σχόλια από άλλους κάτοικους- μέλη της σελίδας.
Το enimerosi.com επικοινώνησε πρώτα με την πυροσβεστική υπηρεσία η οποία μας είπε ότι το δέντρο εφόσον έπεσε σε ηλεκτροφόρα σύρματα  ανήκει στην αρμοδιότητα της ΔΕΔΔΗΕ. «Ωστόσο αν χρειαστούν την συνδρομή μας, μας ενημερώνουν και τότε επεμβαίνουμε».
Από τη μεριά της ΔΕΔΔΗΕ ο γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων Τ.Υ. ΔΕΔΔΗΕ, Νίκος Σαββανής, ενημέρωσε ότι «το συνεργείο κατέβηκε τέσσερεις φορές στην περιοχή της Λευκκίμης όμως όταν έφτανε εκεί κανείς από τους κάτοικους δεν έμπαινε στον κόπο να συναντήσει το συνεργείο και να υποδείξει το σημείο καθώς δεν βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο και είναι δύσκολο να τον βρει κάποιος που δεν είναι από την περιοχή, ενω προσπαθούσαν να εξηγήσουν  που είναι τηλεφωνικά!
Ακόμη και με την αστυνομία που επικοινωνήσαμε δεν ήξερε που βρίσκεται το δέντρο» ανέφερε ο κ Σαββανής.
Κλείνοντας ο κ. Σαββανής τόνισε ότι όποιος θέλει σήμερα μέχρι τις τέσσερεις μπορεί ΕΠΩΝΥΜΑ να τηλεφωνήσει στην Υπηρεσία και κατόπιν ραντεβού με το συνεργείο να υποδείξει το σημείο ώστε να γίνει η απομάκρυνση του.