Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υδρογονάνθρακες και Τουρισμός στο Νότιο Ιόνιο

δοκιμαστική εξόρυξη
22 Φεβρουαρίου 2018 / 14:09

Ημερίδα στη Ζάκυνθο με τίτλο “Αναπτυξιακές Προοπτικές για το Νότιο Ιόνιο”

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Η ώρα της δοκιμαστικής εξόρυξης και της εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων στη Δυτική Ελλάδα και το νότιο Ιόνιο πλησιάζει.  Η ενέργεια, μπαίνει στη ζωή μας και η γειτονιά μας πρωταγωνιστεί πανελλαδικά στις εξελίξεις.

Στο οικόπεδο ανάμεσα στην Κεφαλονιά τη Ζάκυνθο, τις Εχινάδες νήσους και τις ακτές της Κυλλήνης, οι έρευνες ολοκληρώθηκαν, το πράσινο φως δόθηκε και από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, οι διεθνείς συμβάσεις υπεγράφησαν, το Ελληνικό Δημόσιο έχει δεσμευτεί με τις υπογραφές τόσο της προηγούμενης όσο και της νυν κυβέρνησης. Το 2018 είναι η χρονιά της δοκιμαστικής εξόρυξης, κάτι το οποίο θα δείξει το μέγεθος του κοιτάσματος και το συμφέρον των εταιριών για την διαδικασία.


 
Η ιστορική εφημερίδα Πελοπόννησος της Αχαΐας σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τηλεοπτικό Κανάλι ΙΟΝΙΑΝ, πήραν μια σοβαρή πρωτοβουλία με στόχο να ανοίξει ένας ενημερωτικός διάλογος με θέμα Ενέργεια και Τουρισμός στο Νότιο Ιόνιο. Έχει έρθει και η ώρα, η τοπική κοινωνία να ενημερωθεί για τις εξελίξεις, τις ανησυχίες και τα μελλοντικά σχέδια. Η υπόθεση αφορά άμεσα τις σοβαρές προοπτικές της περιοχής μας, της εθνικής οικονομίας, αλλά και τις ζωές όλων μας.
 
Αυτή είναι και η στόχευση της Ημερίδας με τίτλο “Αναπτυξιακές Προοπτικές για το Νότιο Ιόνιο” η οποία πραγματοποιήθηκε στη Ζάκυνθο, την Πέμπτη 22η Φεβρουαρίου 2018 στην αίθουσα του ΤΕΙ Ζακύνθου στην Παναγούλα, από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 16.00 το μεσημέρι.
 
Η ημερίδα έχει δύο ενότητες: Ενέργεια και Τουρισμός. Πρόκειται για μια κοινή ενέργεια όχι μόνο μεταξύ των δυο αυτών σημαντικών περιφερειακών μέσων ενημέρωσης, αλλά για μια κοινή ενέργεια μεταξύ τοπικών και περιφερειακών κοινωνιών, φορέων, επιστημόνων, πολιτείας, εταιρειών, περιβαλλοντικών φορέων, ανθρώπων του τουρισμού, της τοπικής οικονομίας και του επιχειρείν.
 
πηγή: imerazante