Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε αχρηστία παραμένουν τα αναισθησιολογικά μηχανήματα 1,5 χρόνο μετά το τραγικό συμβάν στα χειρουργεία!

ανάγκη πρόσληψης γιατρού
22 Φεβρουαρίου 2018 / 13:57

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Άμεσης προτεραιότητας είναι η ανάγκη πρόσληψης γιατρού αναισθησιολόγου στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, καθώς εδώ και λίγους μήνες στο νοσηλευτικό ίδρυμα υπηρετούν μόλις δύο γιατροί

αυτής της ειδικότητας, που είναι η ιατρός - Διευθυντής και ένας ακόμη επικουρικός γιατρός. 

Πρόκειται για μια ειδικότητα νευραλγικής σημασίας για την λειτουργία του Νοσοκομείου, που θα πρέπει να βρίσκεται σε επιφυλακή επί 24ωρου βάσεως, ωστόσο λόγω της έλλειψης προσωπικού υπάρχουν σοβαρά ζητήματα με την παροχή υπηρεσιών στους ασθενείς και ειδικότερα σε ότι αφορά την λειτουργία του χειρουργείου.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ευ. Τσώλα, εξαιτίας της απουσίας ενός εκ των δύο γιατρών πριν από λίγες ημέρες λόγω ασθένειας, ακυρώθηκαν τα προγραμματισμένα τακτικά χειρουργεία.

«Είναι πολύ πιθανό η ίδια κατάσταση να επαναληφθεί αν απουσιάσει ή ασθενήσει ένας από τους γιατρούς. Ο ένας γιατρός πρέπει να είναι πάντα σε επιφυλακή σε περίπτωση κάποιου έκτακτου περιστατικού που όταν συμβεί δεν μπορεί να βρίσκεται σε τακτικό χειρουργείο» ανέφερε ο κ. Τσώλας, συμπληρώνοντας πως υπάρχει σε εξέλιξη η διαδικασία διορισμού μόνιμου αναισθησιολόγου, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι κρίσεις.

Τα αναισθησιολογικά μηχανήματα

Εν τω μεταξύ, σε αχρηστία παραμένουν τα αναισθησιολογικά μηχανήματα που χρησιμοποιούνταν στα χειρουργεία μέχρι και το τραγικό συμβάν του θανάτου της συμπατριώτισσάς μας το Δεκέμβρη του 2016. 

Θυμίζουμε πως η λειτουργία των μηχανημάτων είχε αποτελέσει σημείο σφοδρής αντιπαράθεσης ανάμεσα στο Σύλλογο των εργαζομένων και το Επιστημονικό Συμβούλιο με τη διοίκηση του Ιδρύματος και την Υγειονομική Περιφέρεια καθώς οι μεν ζητούσαν ενδελεχή έλεγχο με προσομοίωση σύμφωνα με τις προτάσεις της Επιτροπής του Καθηγητή Πέτρου, οι δε τόνιζαν πως οι εισηγήσεις της Επιτροπής έχουν πειραματικό χαρακτήρα και τα μηχανήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν γιατί έχουν ελεγχθεί, αν όχι στο Νοσοκομείο Ζακύνθου τότε σε κάποιο άλλο Νοσοκομείο.

Προς το παρόν βρισκόμαστε στον ίδιο παρανομαστή και στο Νοσοκομείο χρησιμοποιούνται ακόμη και σήμερα τα μηχανήματα που εστάλησαν από το Νοσοκομείο του Αιγαίου και τα οποία σύμφωνα και με τα όσα επισημαίνουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων παρουσιάζουν συνεχώς προβλήματα και απαιτούν συχνές και δαπανηρές επισκευές.

πηγή: ermisnews