Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Από τα εγκαίνια της έκθεσης «Ηρωικές Εικονογραφίες» του Παν. Μαυρόπουλου (photos)

Κερκυραϊκή Πινακοθήκη
22 Φεβρουαρίου 2018 / 13:35

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με μια εκδήλωση γεμάτη εκπλήξεις εγκαινιάστηκε την Τετάρτη η έκθεση ζωγραφικής του Παναγιώτη Μαυρόπουλου (Ps Mavro/ Stavriotis), στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη.

Στις «Ηρωικές Εικονογραφίες» του παρουσιάζει με την ιδιαίτερη γραφή του πορτρέτα αγωνιστών της Ελληνικής Επανάστασης, μορφές που μιλούν με το θεατή. Δεν πρόκειται όμως για απλές απεικονίσεις προσώπων- αντίθετα, στα έργα του περιλαμβάνονται πολλά στοιχεία που παραπέμπουν στα ήθη της εποχής που έζησαν οι ήρωες, καθώς επίσης στη ζωή και τη δράση τους.

Μια ευχάριστη έκπληξη για τους παρευρισκομένους ήταν η εμφάνιση δύο κυριών με παραδοσιακή κερκυραϊκή στολή, της Μαρίας Καλαϊτζόγλου και της Έλενας Χαβαλέ-Καλαϊτζόγλου, οι οποίες πλαισίωσαν με κορδέλες τα πορτρέτα του Ιωάννη Καποδίστρια και του Διονυσίου Σολωμού και έριξαν δάφνες μπροστά τους, ενώ ο Σπύρος Ασωνίτης απήγγελλε τον Εθνικό Ύμνο. Στη συνέχεια ο καλλιτέχνης μίλησε για το πώς δημιουργήθηκε αρχικά η ιδέα της έκθεσης, ενώ δόθηκε η ευκαιρία να εκφραστούν απόψεις και ιδέες από το κοινό και τους συντελεστές της έκθεσης. Τέλος, ο καλλιτέχνης πρόσφερε από ένα έργο του σε άτομα που συνέβαλαν με τον τρόπο τους στην υλοποίηση αυτής της προσπάθειας, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης.

Η έκθεση συνεχίζεται έως τις 28 Μαρτίου 2018 και είναι επισκέψιμη από Δευτέρα έως Παρασκευή, 09.00-14.00 και 18.00-21.00.