Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εβδομάδα δράσεων για τον ΣΕΠΕ Κέρκυρας

σύσκεψη
21 Φεβρουαρίου 2018 / 21:35

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, στο 7ο Δημοτικό Σχολείο, η προγραμματισμένη σύσκεψη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) Κέρκυρας.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν  η ενημέρωση και ο συντονισμός δράσης για το κυρίαρχο θέμα των άμεσων προσλήψεων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και πάρθηκαν αποφάσεις  σχετικά με την εβδομάδα δράσεων, που προτάσσει ο ΣΕΠΕ Κέρκυρας, με την απαίτησ,η μεταξύ άλλων, των μαζικών μόνιμων διορισμών στην Εκπαίδευση  άμεσα, όπως ανέφερε στο enimerosi.com η πρόεδρος του συλλόγου Ελένη Μαλαχά.



Έτσι την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι δράσεις. Πρώτα θα ξεκινήσει η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας με μοίρασμα φυλλαδίων, συνεντεύξεις Τύπου και εμφανίσεις στα ΜΜΕ.

Ανάμεσα στις δράσεις είναι η ενημέρωση των γονιών σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Δημόσιο σχολείο σύμφωνα με τις μνημονιακές επιταγές και τις κενές θέσεις εργασίας όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μαλαχά.

Επίσης o σύλλογος να απευθύνει κάλεσμα για κήρυξη απεργίας για τις 2 του Μάρτη, τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο.

Σε συνεργασία με την ΕΛΜΕ, συλλαλητήριο στην Κέρκυρα ενώ την ίδια μέρα να διοργανώσει κινητοποίηση και προς το Υπουργείο.