Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στη Λευκάδα παίζεται η κορυφή για την ΑΕΛ

Football League 2
21 Φεβρουαρίου 2018 / 16:29
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εκεί που είχε μείνει πολύ πίσω η ΑΕΛ στο κυνήγι της κορυφής μετά τα δυο άσχημα αποτελέσματα με Παραπόταμο και Πανλευκάδιο,

ήρθαν οι δυο εντός έδρας νίκες με Μακεδονικό και ΑΕΠ και πλέον είναι στο μείον 3 από την κορυφή, κάτι που σημαίνει ότι όλα είναι πιθανά ως το τέλος. Και αυτό γιατί οι πρώτες ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο έχουν πολλά μας μεταξύ τους και η τελική κατάταξη εξαρτάται πλέον από τα «ντέρμπι» που θα γίνουν.
Η Βασίλισσα του Νότου μπορεί να φτάσει στην κορυφή στο τέλος του πρωταθλήματος, αν και εφ΄ όσον περάσει αλώβητη την Κυριακή στη Λευκάδα κόντρα στον Τηλυκράτη. Το μας αυτό είναι το πιο καθοριστικό της χρονιάς, στην περίπτωση που η ΑΕΛ θέλει να πάρει την 1η θέση και να πάει για μπαράζ  ανόδου.
Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί ο βαθμολογικός πίνακας και με δεδομένο ότι θα παιχτεί η 21η από τις 26 αγωνιστικές του πρωταθλήματος και κάποιες ομάδες έχουν στο διάστημα αυτό ρεπό και αγώνα με την Καστοριά που έχει αποσυρθεί, στις λεπτομέρειες φαίνεται ότι θα κριθεί ο τίτλος. Η ΑΕΛ με δυο δύσκολα εκτός έδρας ματς σε Λευκάδα και Κρανούλα, αν κερδίσει όλα τα ματς ως το τέλος, έχει τύχη να κόψει αυτή πρώτη το νήμα. Ας δούμε αναλυτικά κάθε ομάδα από τις προπορευόμενες τι πρόγραμμα έχουν και ας εκτιμήσουμε την βαθμολογική συγκομιδή που μπορούν να πετύχουν.
1.Μακεδονικός Φούφα (37β.): παίζει έξω με Ερμή, Φιλιππιάδα, Θεσπρωτό και εντός με Κρανούλα, έχει να κάνει το ρεπό του και το ματς με Καστοριά. Μπορεί να φτάσει 45-47 βαθμούς.
2. Τηλυκράτης (36β.): έχει εντός έδρας ΑΕΛ, ΑΕΠ Καραγιαννίων, εκτός έδρας Ερμή και Φιλιππιάδα έχει να κάνει το ρεπό του και το ματς με Καστοριά. Μπορεί να φτάσει 46-48 βαθμούς.
 3.Ερμής Αμυνταίου (35β.): έχει να παίξει εντός  έδρας με Φούφα, Τηλυκράτη, Φιλιππιάδα, ΑΕΠ, έχει εκτός μόνο την Λευκίμμη και το ρεπό του. Μπορεί να φτάσει 45-47 βαθμούς.
4.ΑΕ Λευκίμμης (34β.): έχει εντός έδρας Ερμή, Φιλιππιάδα, εκτός έδρας Τηλυκράτη Κρανούλα έχει να κάνει το ρεπό του και το ματς με Καστοριά. Μπορεί να φτάσει από 42 ως και 49 βαθμούς.
5.Αμφίλοχος (34β.): έχει εντός έδρας Κρανούλα, Σκουφά, Πανλευκάδιο και εκτός έδρας Θεσπρωτό, ΑΕΠ, Παραπόταμο, μπορεί 45-47  βαθμούς.
Οι εκτιμήσεις φυσικά είναι με βάση την ως τώρα εικόνα των ομάδων και με δεδομένο ότι θα εκμεταλλευτούν αρκετά την έδρα τους τώρα στα τελειώματα του πρωταθλήματος. Η λογική λέει ότι και οι πέντε ομάδες μπορεί στο τέλος να πάρουν τον τίτλο, αλλά η επόμενη αγωνιστική θα είναι ίσως καθοριστική, αφού έχουμε μεγάλα παιγνίδια και για τους τέσσερις πρώτους  που παίζουν μεταξύ τους και ίσως αν κερδίσει επωφεληθεί ο Αμφίλοχος. Όλα παίζουν σε αυτό το περίεργο κυριολεκτικά φετινό πρωτάθλημα.

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια